Diari Més

Comerç

Nadal: «El mercadet tindrà emprovadors en funció del pressupost municipal»

Moltes clientes utilitzen els lavabos públics de dones del Mercat Central, fet que ha decidit a Espimsa posar cartells que informen que està prohibit

En primer terme, cartell informatiu en el mirall dels lavabos públics de dones del Mercat Central.

Mercat Central, tarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercadet que els dimarts i dijous s’instal·la a la plaça Corsini i carrers dels voltants no disposa d’un espai destinat expressament a emprovadors, tot i que alguns paradistes en tenen de propis. Aquest fet fa que moltes clientes que desitgen emprovar-se una peça de roba abans de comprar-la accedeixen als lavabos públics del Mercat Central, gestionats per l’empresa municipal Espimsa.

Des de fa uns dies, en el mirall del lavabo de dones hi ha col·locats cartells on es llegeix, textualment, «queda prohibit fer servir els serveis com emprovador. Respecteu a la resta d’usuaris».

El president d’Espimsa, Dídac Nadal, va manifestar ahir a aquesta redacció que «som conscients de la situació i, davant d’això, en la proposta de pressupost d’Espimsa feta a l’Ajuntament s’inclouen solucions, com instal·lar emprovadors al mercadet». Nadal va afegir que «restem a l’espera dels comptes municipals».

Diversitat d’opinions

Tant en l’àmbit del mercadet com del Mercat Central existeix un debat sobre la utilització dels lavabos de la planta baixa com a emprovadors. Una proposta que es fa des dels diferents sectors és que Espimsa podria posar-ne uns provisionals a l’exterior, els dimarts i els dijous, fins al tancament del mercadet, per evitar el que altres consideren un ús inadequat dels lavabos públics existents en l’edifici modernista.

El president de Marxatns de Tarragona, Joan Benítez, va recordar que «moltes parades del mercadet tenen emprovadors». Benítez va qualificar de «ximpleria» el fet que «es posin cartells en els lavabos, perquè qui vulgui entrar, ho farà». Segons la seva opinió, la mesura «no té cap sentit» i va afirmar que «no es creen cues».

Benítez va aprofitar per dir que «hauria d’haver-hi lavabos fora del Mercat Central, ja que paguem un rebut i no ens donen els serveis que demanem».

El president de Marxants de Tarragona va valorar de manera positiva l’interès cap al mercadet del nou govern municipal i d’Espimsa. «La regidora Mari López manté reunions amb nosaltres i està interessada perquè les coses millorin», mentre que el president de l’empresa municipal, Dídac Nadal, «està interessat en la nostra situació, però fa poc que hi és al càrrec i ha d’acabar de situar-se per començar a treballar».

Entre altres coses, «s’ha de decidir el nom del nou gerent d’Espimsa», va dir Benítez, qui va afegir que «ara tenim bones sensacions, perquè ens tenen en compte: abans no passava».

Patricia Lorenz, una de les marxants que té un emprovador a la seva parada, va dir que «no hi ha per tant», amb relació a la polèmica sorgida.

Per la seva banda, Maria Caparrós, qui té parada a l’interior del Mercat Central, va dir que «no hi ha cap problema» i va recordar, com van fer altres paradistes que «nosaltres tenim el nostre propi vestuari, amb lavabos». Va proposar que Espimsa «podria posar un contenidor que servis com a emprovador». Caparrós va dir que s’hauria de buscar «una alternativa».

En aquesta línia, Mercè Vilella va afirmar que la situació «genera cert malestar, però és normal que s’utilitzin els lavabos perquè en algun lloc has d’emprovar-te la roba». Per la seva banda, Aroa Pérez, també paradista del Mercat Central va comentar que «aquest és un problema de tota la vida, perquè en el mercat antic ja n’hi havia de cartells com aquest». Pérez va coincidir amb Caparrós a destacar que «nosaltres tenim els nostres propis lavabos», tot i que en una planta inferior. També va dir que «podrien posar uns emprovadors a fora».

tracking