Diari Més

Barris

El punt de lectura de SPiSP porta gairebé un mes tancat per una baixa mèdica

Els veïns del barri critiquen que l’Ajuntament no hagi buscat a una substituta a l’encarregada

Local del punt de lectura municipal de Sant Pere i Sant Pau, tancat des de fa gairebé un mes per baixa de l'encarregada.

El punt de lectura de SPiSP porta gairebé un mes tancat per una baixa mèdicaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El punt de lectura municipal que es troba al Bloc Europa de Sant Pere i Sant Pau va tancar les seves portes fa aproximadament un mes, segons va explicar a Diari Més el president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Lluís Trinitat.

En nom dels veïns del barri, Trinitat va criticar que encara no s’hagi buscat una persona que substitueixi a la que està de baixa, fet que provoca que la gent del barri no pugui disposar del servei que, a la pràctica, és el d’una biblioteca.

El president de l’entitat veïnal va qualificar d«inadmissible» que el punt de lectura faci tant de temps que està tancat. Trinitat va assegurar també que ha intentat contactar amb diversos membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona sense rebre resposta.

Per tal de conèixer per què no s’ha trobat una solució, Trinitat va explicar el que passava al grup municipal del Partit Socialista al consistori. La consellera Begoña Floria, va assegurar que avui registraran una pregunta a alcaldia per mirar d’esbrinar quin és el motiu pel qual no s’ha trobat una persona que substitueixi a la que està de baixa i, per tant, el punt de lectura segueix tancat i per saber també què pensa fer l’Ajuntament davant la queixa dels veïns de Sant Pere i Sant Pau.

Floria, que va ser regidora de Cultura durant l’anterior mandat socialista, va sostenir que li sembla «fatal», ja que «es tracta d’un punt molt important al barri». «Pot passar un dia, dos o fins i tot tres, però si es confirma que es tracta d’una baixa de llarga durada, vol dir desídia», va afegir Floria.

La consellera a l’oposició va assegurar que, mentre ella va estar a la conselleria de Cultura, mai un servei va estar tancat durant tant temps i, amb relació al punt de lectura de Sant Pere i Sant Pau, va assegurar que «s’ha de completar el projecte que nosaltres vam iniciar per incloure el punt de lectura dins la xarxa de biblioteques i en el que estàvem treballant».

Floria va explicar també que en el passat mandat, amb Josep Fèlix Ballesteros com alcalde, els socialistes van deixar enllestit el projecte de la nova biblioteca de Torreforta, que ha d’anar al mercat, i en el que fins i tot van desbrossar l’espai en què s’havia de situar el nou edifici. Floria va reconèixer que «els tràmits són llargs» però va criticar al nou equip de govern perquè ara mateix «fa sis mesos que el projecte està aturat».

tracking