Diari Més

Infraestructures

El carril bici que unirà els campus de la URV podria ser una realitat el 2020

Hermán Pinedo afirma que l’Amfiteatre només obrirà si es garanteix la seguretat el «cent per cent»

Un autobús aturat davant el Campus Catalunya.

autobús, URV, EMT, Tarragona, Campus CatalunyaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona té previst iniciar les obres de construcció del carril bici que unirà els campus de la Universitat Rovira i Virgili i la plaça Imperial Tarraco el pròxim any. La previsió del govern municipal és que les obres estiguin acabades a finals del 2020 o a inicis de l’any següent. El regidor de Territori, Xavi Puig, en declaracions a Tarragona Ràdio va informar que l’Ajuntament reservarà una partida de 550.000 euros per dur a terme un projecte dirigit a facilitar el trasllat dels estudiants de la URV, principalment, i afavorir la mobilitat sostenible en aquest àmbit de la ciutat.

El carril bici unirà el campus Sescelades i Catalunya i discorrerà pels Quatre Garrofers. Puig va dir que aquest projecte és una de les apostes del govern de l’alcalde Pau Ricomà. Aquesta infraestructura facilitarà l’accés al campus Sescelades, de manera especial, ja que el desplaçament per la carretera de Valls resulta perillós per l’absència de voreres en alguns trams del recorregut.

Actuacions en el monument

Per la seva banda, el regidor de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo, va informar en la mateixa emissora que l’Amfiteatre de Tarraco, tancat a les visites des de fa dos mesos, només reobrirà quan estigui garantida la seguretat al «cent per cent». El passat 27 de setembre l’Ajuntament va tancar el monument, declarat Patrimoni de la Humanitat, arran d’un informe elaborat per experts que detallava el seu estat de degradació.

Pinedo va comentar que es fan gestions per poder dur a terme les obres de consolidació del monument. El responsable de Patrimoni Històric va reconèixer que les gestions van amb certa lentitud. Pinedo va recordar que ja s’han dut a terme tasques de consolidació, però que el monument no aporta la seguretat necessària per obrir-lo a les visites. L’Amfiteatre és un dels monuments més visitats de Tarragona.

La importància de les obres de consolidació que s’han de dur a terme, sobretot en el sector de grades que es va construir en la dècada dels anys setanta del segle passat, condicionaran la realització d’espectacles en el marc de Tarraco Viva. Tot apunta al fet que no s’arribarà a temps i s’hauran de cercar alternatives per acollir les activitats de reconstrucció històrica.

tracking