Diari Més

Política

Cs vol presència de treballadors en els consells d'empreses municipals

La regidora Sonia Ors recorda que ho demana des del 2015, arran de la polèmica per l’ús de les targetes de l’EMT

La regidora de Ciutadans Sonia Ors és membre del consell d'administració de l'EAM.

Cs vol presència de treballadors en els consells d'empreses municipalsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La representant de Ciutadans en el Consell d’Administració de l’Empresa d’Aparcaments Municipals (EAM), Sonia Ors, proposa que un membre del comitè d’empresa, o un treballador on no hi hagi comitè, formi part de l’organisme de decisió de les sis empreses municipals de l’Ajuntament de Tarragona.

Ors va informar aquesta redacció que «ho demanem des del 2015, però de moment no s’ha fet». La regidora de Ciutadans va dir que la petició va sorgir arran de la polèmica que va esclatar per la utilització de les targetes d’empresa a l’EMT, perquè «pensem que la presència dels treballadors seria important i contribuiria més a la transparència».

Tot i que la participació dels representants dels treballadors en els consells d’administració de les empreses municipals «seria amb veu i sense vot, segons ens van dir en el seu moment», amb la seva presència se’ls traslladaria «de manera directa i en nom propi qüestions que els afecten, les seves inquietuds i, també podrien escoltar els temes que es parlessin en els consells».

En la darrera reunió de la junta general de l’EAM la representant de Ciutadans va recordar que «ja ho vam demanar amb l’anterior govern –format pel PSC i el PP–, ho tornem a fer amb l’actual, però no hem rebut cap resposta».

En la mateixa junta, el vicepresident de l’Empresa d’Aparcaments Municipals i regidor d’ERC, Jordi Fortuny, va contestar que «ho tenim pendent i ho resoldrem tan aviat com ens posem d’acord amb tots els grups per establir un reglament, un procediment per tal que hi hagi representants» dels comitès d’empresa o dels treballadors. Aquest assumpte «està en cartera», va dir Fortuny.

Mantenir l’opinió

Ors va manifestar que, «quan ERC estava en l’oposició, es va sumar a la meva proposta però, de moment, tenim la mateixa resposta que va donar l’anterior govern». ERC «porta cinc mesos» al capdavant del govern municipal i «no han fet res amb propostes que van ser aprovades» per aquesta formació, va remarcar la regidora de Ciutadans, qui va afegir que «l’únic que han fet ha estat replantejar el ROM (Reglament Orgànic Municipal) per apujar l’aigua i la brossa, però no per aquesta qüestió que afecta els treballadors de les empreses municipals».

Ors va recordar que, «en el darrer consell, la CUP es va sumar a la nostra proposta», per la qual cosa «insistiré i ho plantejaré en tots els consells que es facin». La regidora de Ciutadans va afegir que «si s’aconsegueixen coses positives, no importa qui les proposi, sempre que siguin bones mesures».

En relació amb la política que està duent a terme el govern bipartit format per ERC i En Comú Podem «no veiem que facin coses pròpies de l’esquerra», va apuntar Ors, qui va insistir a dir que l’entrada de representants dels treballadors en els consells d’administració de les sis empreses municipals «seria molt positiva».

Aquesta mesura facilitaria als administradors de les empreses municipals conèixer l’opinió dels treballadors, mentre que el col·lectiu laboral tindria informació de primera mà dels acords adoptats.

tracking