Diari Més

Solidaritat

Neix l'Associació Amics d'Estela per donar suport a persones discapacitades

L’entitat forma part de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla té com a objectiu generar activitats i recaptar fons per la fundació del mateix nom

Viñoles, Adserà i Ferrando, durant la presentació de l'Associació Amics d'Estela.

Neix l'Associació Amics d'Estela per donar suport a persones discapacitadesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla va presentar ahir dilluns l’Associació Amics d’Estela, que neix per oferir la seva col·laboració amb la Fundació Estela, que actualment ofereix el seu suport a 207 persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques tarragonines.

El director general de la Xarxa, Joan Maria Adserà, va comentar que la institució té «té cinc fundacions i l’Estela, que va començar en un pis fa quaranta anys ha evolucionat com ho ha fet una societat que llavors no tenia els recursos que necessitava la gent discapacitada».

La fundació es va incorporar a la xarxa de Santa Tecla el 2015. Adserà el va definir com «un gran projecte que, sense la ciutadania, no es pot fer». Amb la creació de l’Associació Amics d’Estela «es busca el soldatge de tota la ciutadania per a una integració total» de les persones discapacitades.

Jordi Viñoles, vocal de l’associació, va dir que «avui és un dia important i abordem el naixement de l’associació amb molta il·lusió». Viñoles va agrair la participació d’entitats «com Repsol, el projecte Nàstic Genuine, de la que en formen part joves de la Fundació Estela, i Todos en Azul, que amb els seus pictogrames ajuden a persones amb TEA».

Generar noves propostes

Elvira Ferrando, qui també ocupa del càrrec de vocal a l’associació, va comentar, per la seva banda, que «presentem un projecte solidari i altruista que, com diu el seu nom, quan el coneixes et fas amic». Amb aquesta iniciativa «es crea un espai de participació i per donar visibilitat a la Fundació Estela d’una manera solidària».

Entre les metes que s’ha fixat la fundació hi ha «el desenvolupament de tecnologies que ajudin els usuaris de la fundació, promoure activitats a l’aire lliure i l’esport com una manera de vida saludable». Ferrando va afegir que «també volem dinamitzar els estius i dur a terme activitats terapèutiques com la canoteràpia, així com propostes lúdiques participatives».

Ferrando va remarcar que altres finalitats de la nova associació passen per «contribuir al desenvolupament social, professional i familiar de les persones disceptades perquè tinguin una vida més plena».

Una entitat nascuda el 1969

El president de l’Associació Amics d’Estela, Joan Aregio, va manifestar que la nova entitat «pretén donar visibilitat a la feina que fa la Fundació Estela i fer activitats, a més de procurar la captació de fons econòmics».

Aregio va recordar que la fundació «treballa la discapacitat a casa nostra des de l’any 1969». Des d’aquella data, l’evolució ha correspost als canvis dels temps pel que fa al tracte de la discapacitat. La nova associació es configura com un projecte de mecenatge mitjançant el qual particular i empreses podran participar econòmicament i socialment en la vida de la Fundació Estela.

Com diuen els seus promotors, «la teva sensibilitat i suport seran de gran ajuda per fer avançar i donar visibilitat als projectes de la fundació dirigits a la discapacitat».

Les persones interessades a obtenir més informació o fer aportacions poden dirigir-se a la web www.fundacioestela@xarxatecla.cat.

tracking