Diari Més

Obituari

Mor Toni Torrell, il·lustrador i copropietari del bar Poetes, a Tarragona

Era conegut a la ciutat pel seu vessant artístic i, fins i tot, el 2013 es va inaugurar una exposició sobre les obres als anys 80 i 90

Toni Torrell, en la seva tasca d'il·lustrador.

Mor Toni Torrell, il·lustrador i copropietari del bar Poetes, a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Torrell, qui va ser copropietari de la cafeteria-galeria Poetes, a la Part Alta de Tarragona, va morir ahir, segons va informar l’Ajuntament de Tarragona.

Durant els anys 80 i 90 va ser un punt de trobada per a l’escena cultural de la ciutat, fins al seu tancament l’any 2003. Arran de la seva importància, el passat 2013 es va inaugurar una exposició per recuperar algunes de les obres que s’hi van arribar a mostrar des de l’any 1978.

Juntament amb Joaquim Martín, Torrell, natural d’Alcover (1953), va fundar Poetes al carrer de Sant Llorenç. Va ser, a banda, dissenyador dels vestits del Ball de Diables de Tarragona i va col·laborar com a il·lustrador amb el col·lectiu La gent del Llamp.

Diverses persones es van acomiadar ahir de qui va ser una persona coneguda a Tarragona. El Ball de Diables, amb qui va tenir lligam durant dècades, va explicar en un tuit: «El Ball de Diables expressa el seu condol més sentit pel traspàs de Toni Torrell Camps. T’hem portat damunt la pell durant 30 anys, per sempre més et durem al cor, amic Toni».

També l’Ajuntament de Tarragona va informar de la mort: «Lamentem la mort de l’artista Toni Torrell, nascut a Alcover i molt vinculat a la ciutat. Va ser copropietari de l’històric local Poetes, col·laborador del col·lectiu La Gent del Llamp i dissenyador de vestuaris del Ball de Diables. El nostre condol a familiars i amics».

tracking