Diari Més

Política

L'habitatge, la mobilitat i la despoblació, principals demandes a la Diputació

L’ens es reuneix amb els alcaldes fins al gener

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, es va reunir ahir amb els alcaldes del Tarragonès.

Noemí Llauradó.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ha iniciat un període de converses amb alcaldes de les diferents comarques per traçar el pla de mandat 2019-2023. Es tracta d’un pla que definirà les «línies estratègiques» en part amb la col·laboració amb les diferents institucions i els treballadors de l’ens.

Algunes d’aquestes línies ja s’han començat a entreveure per les demandes exposades pels representants del Baix Camp, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació, va explicar ahir, poc abans de reunir-se amb els alcaldes del Tarragonès, que «forma part de la nova governança que vam iniciar el 2 de juliol i que està basada en la participació, la proximitat i la transparència».

Algunes de les principals demandes d’aquests municipis són «el risc de despoblament en pobles petits, no disposar de prou habitatge malgrat que hi hagi gent que vulgui viure-hi, el tancament de llars d’infants i escoles i els problemes de connexió».

Llauradó va dir que hi ha diversos immobles buits en municipis petits, però que «no estan a disposició de ser llogats» i, en aquest sentit, prometen treballar-hi.

Aquest pla anirà a banda del Pla d’Acció Municipal (PAM) i dels pressupostos anuals –que precisament el pròxim 29 de desembre han d’aprovar– i, per tant, no obeeix a futures inversions.

En canvi, posaran en marxa els serveis d’assessorament amb què compten o adoptaran polítiques que els recomanin. «Fins ara ha tingut molt bona acollida i estan venint tots els ajuntaments», afirmava ahir la presidenta de la Diputació.

Totes aquestes converses confluiran en la redacció del pla estratègic. Al gener s’acabaran les reunions amb els municipis i, entre el març i l’abril, s’haurà parlat ja amb el personal de la corporació.

tracking