Diari Més

Política

La CUP confia que el «canvi» es vegi reflectit en els pressupostos

La formació anticapitalista es reuneix demà amb Pau Ricomà i espera poder aprovar uns pressupostos municipals per primera vegada

Laia Estrada i Eva Miguel, en la roda de premsa d'avui a l'Ajuntament de Tarragona.

La CUP confia que el «canvi» es vegi reflectit en els pressupostosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha explicat avui els tres blocs de propostes que la formació anticapitalista posarà sobre la taula en la reunió que avui mantindran amb l’alcalde Ricomà i l’equip de govern, amb la intenció de què el «canvi» pel qual van donar suport a la investidura de l’actual batlle es vegi reflectit també en els pressupostos municipals.

Estrada ha reconegut que «anem tard» en aquest aspecte, ja que estem a mitjans de novembre.

En la roda de premsa en ha comparegut avui la portaveu de la Candidatura d’Unitat Popular i la consellera de l’Ajuntament, Eva Miguel, Estrada ha assegurat que «els punts de la investidura», per elles, és una «qüestió de mínims».

«Sense que això estigui recollit en la proposta de pressupostos que ens ha de fer arribar el govern, per nosaltres, ja no cal que parlem de res més», sosté Estrada, que ha afegit que entenen que «aquests compromisos ja estaven adquirits».

A més, la cupaire ha defensat també que les mocions presentades per la CUP i aprovades en els plenaris municipals haurien de tenir una partida destinada en el document pressupostari, ja que «ERC havia manifestat la seva voluntat de diferenciar-se de l’anterior govern, que aprovava mocions que després no implementava».

En el tercer bloc de propostes que la CUP debatrà demà amb Ricomà si hi ha partides relacionades amb drets socials i cohesió de ciutat dividides en set eixos. En primer lloc, en Educació, Estrada ha explicat que proposaran «un increment de la partida fins al 6% del pressupost destinat al Projecte Educatiu de Centre, Casals d’Estiu, Llars d’Infants, la internalització del contracte de neteja de l’escola pública o, si més no, garantir que les treballadores siguin fixes i engegar un conveni amb la Generalitat per impulsar un pla de xoc per rehabilitar les instal·lacions escolars».

Pel que fa a Habitatge, en el tercer bloc s’inclouen partides per a la rehabilitació d’habitatges destinats a lloguer social i un parc públic de lloguer social. En Mobilitat, les conselleres han proposat destinar partides de renovació de la flota de vehicles sostenibles i de millora del servei que, segons ha assegurat Estrada, l’EMT ja té projectat executar.

La consellera Eva Miguel ha exposat les propostes relacionades amb Serveis Socials, amb una campanya de difusió dels drets a l’habitatge i sobre la pobresa energètica, ajuts socials i «un estudi de viabilitat de la internalització del Servei d’Atenció a la Diversitat».

Pel que fa a l’eix d’anticorrupció, la CUP proposa personar-se en casos com el del Coaching, Jaume I i la Budellera. Pel que fa a l’eix de Patrimoni, Miguel ha manifestat la necessitat d’«una partida per garantir el manteniment del patrimoni de la ciutat, recuperar les treballadores del Museu d’Història de Tarragona i incorporar totes aquelles partides que no s’han executat enguany».

El darrer eix, que fa referència a la Cohesió de la ciutat, emmarca propostes de transformació de carreteres en avingudes urbanes (T-11 i N-340), facilitar la implementació de carrils bici i pacificar els ponts del Francolí, «mesures que es podrien dur a terme per mitjà de subvencions d’altres administracions», ha dit Miguel.

tracking