Diari Més

Societat

La Guàrdia Urbana retirarà els patinets elèctrics de Buny instal·lats sense autorització

El conseller de territori assegura que «l’any vinent es podria posar en marxar aquest servei, no abans»

Alguns dels patinets elèctrics de la companyia Buny en període de prova aparcats ahir a la plaça Imperial Tarraco.

Buny activa els patinets elèctrics en prova davant del silenci del governOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que avui mateix la Guàrdia Urbana i la Brigada Municipal retiraran els patinets elèctrics de lloguer de Buny instal·lats a diferents zones de la ciutat «perquè no tenen autorització municipal».El conseller de Territori, Xavier Puig, assegura que denunciaran els fets i aplicaran la sanció corresponent a l’empresa.

Els patinets s'han pogut veure des de divendres en diversos aparcaments de bicicleta de la ciutat, en els que encara ahir s’en podien trobar: Marqués de Montoliu, Vidal i Barraquer o Part Alta, entre d’altres. Els que estaven aparcats al passeig del Miracle van ser retirats el passat divendres per la Policia Portuària.

Des de l'empresa Buny, asseguren que es trobaven realitzant una prova pilot, mentre estan a l’espera que el consistori confirmi la data definitiva per poder començar a operar a la ciutat. Els tarragonins han pogut provar durant el cap de setmana els 25 o 30 vehicles de mobilitat personal (VMP), sense comptar amb els retirats per l’autoritat portuària, instal·lats a la ciutat. Finalment, els vehicles seran retirats durant el dia d'avui per falta d'autorització.

Des del consistori afirmen que mantenen converses amb diferents empreses interessades en implantar-se a la ciutat. «El mes d’agost vam mantenir la darrera reunió i vam quedar que l’any vinent es podria posar en marxar aquest servei, no abans. Fins aleshores pactaríem com havia de ser el servei», afegeix Puig. Aquestes empreses, a més, seran les que es facin càrrec del finançament del lloc d’aparcament.

De moment hi ha cinc empreses interessades en oferir aquest servei i l’Ajuntament està acabant de concretar els detalls normatius i de mobilitat d’aquests vehicles. El consistori nolicitarà el servei, sinó que autoritzarà les empreses que vulguin implantar-se a la ciutat i compleixin els requisits de l’autorització.

tracking