Diari Més

Mobilitat

Buny activa els patinets elèctrics en proves davant el silenci del govern

El conseller d’Espais Públics, Xavier Puig, assegura que no té constància que la companyia espanyola l’intentés contactar

Alguns dels patinets elèctrics de la companyia Buny en període de prova aparcats ahir a la plaça Imperial Tarraco.

Buny activa els patinets elèctrics en prova davant del silenci del governOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns veïns s’han sorprès aquest cap de setmana en veure patinets elèctrics de lloguer compartit de l’empresa Buny en diversos aparcaments de bicicleta de la ciutat, en els que encara ahir s’en podien trobar: Marqués de Montoliu, Vidal i Barraquer o Part Alta, entre d’altres. Concretament, els que estaven aparcats al passeig del Miracle van ser retirats el passat divendres per la Policia Portuària i, segons l’Ajuntament, la companyia encara no té l’autorització necessària per operar a la ciutat.

Tot i això, el director de Buny, Sergi Monferrer, en declaracions a Diari Més, va explicar que només es tracta d’una prova pilot, mentre estan a l’espera que el consistori confirmi la data definitiva per poder començar a operar a la ciutat. «És una prova de connectivitat, per veure que l’aplicació funciona i per tal que tot surti bé», va assegurar Monferrer. El passat juliol, Buny ja estava interessada en fer aquesta prova pilot però l’Ajuntament va decidir dur a terme abans una reunió amb altres companyies que també volien operar a Tarragona. Monferrer va explicar a aquest mitjà que en la reunió, el passat agost, l’empresa va comentar al consistori que volien realitzar aquesta prova de connectivitat i de servei, però sense concretar unes dates exactes. La companyia critica la falta de resposta de l’Ajuntament en les diverses ocasions en què han intentat contactar-hi per fixar una data per realitzar aquestes proves prèvies.

Monferrer va assegurar que després de conèixer, a través d’un mitjà de comunicació, que el gener es reprendrien les negociacions entre consistori i empreses per operar a la ciutat, Buny ha decidit fer les proves pilot durant aquests dies. «El que volem és col·laborar amb l’Ajuntament i amb la ciutat.

Tenim pensat fer descomptes a aturats de llarga durada i a estudiants», va sostenir el director de la companyia. Aquest va assegurar també que no hi haurà concurs públic i que, per tant, totes aquelles empreses que vulguin operar a Tarragona ho podran fer, sempre i quan compleixin els requisits que marqui l’Ajuntament. Monferrer va defensar que la seva empresa i una altra van ser les úniques que, en la reunió amb el consistori, van proposar un sistema d’ancoratge, és a dir, que els patinets s’aparquin als aparcaments de bici amb cadenat, «fet que no propiciarà el que passa a Madrid, per exemple, que se’n troben molts llençats pels carrers de la ciutat». Pel que fa als aparcaments, Monferrer va defensar també que Buny proposa que siguin les mateixes empreses que acabin operant a la ciutat les que es facin càrrec de la instal·lació de noves zones de pàrquing pels patinets elèctrics.

Uns 25 o 30 vehicles de mobilitat personal (VMP), sense comptar amb els retirats per l’autoritat portuària, són els que els tarragonins poden provar durant aquests dies. El dissabte va ser el primer dia en què els patinets van estar tota la jornada al carrer i segons el director de Buny «van tenir una molt bona acollida i el nombre de viatges realitzats va ser elevat». Segons Monferrer, encara que la Policia Portuària retirés els que hi havia estacionats al passeig, la companyia no ha rebut cap notificació per part del consistori respecte als altres patinets repartits per la ciutat.

Per la seva banda, el conseller d’Espais Públics de l’Ajuntament, Xavier Puig, va assegurar en declaracions a aquesta redacció que no té constància de què l’empresa espanyola hagi intentat contactar amb el consistori. «Al contrari, nosaltres sí que hem intentat contactar amb ells», va defensar Puig. El conseller va afegir que, a la reunió del passat agost, amb les companyies havien deixat clar que l’escenari de què es parlava perquè entressin a operar era principis de 2020. Puig, sobre la prova pilot, va dir que han de «valorar» l’actuació per part de Buny i que «l’entrada d’aquest servei a la ciutat s’ha de fer de manera ordenada i en cap cas caòtica».

tracking