Diari Més

Natura

Més de 210 persones de Dow Chemical ajuden a netejar les riberes del riu Francolí

S'han recollit més de cinc-cents quilos de deixalles

Imatge dels participants en la jornada 'Clean Up Day'.

Més de 210 persones de Dow Chemical ajuden a netejar les riberes del riu FrancolíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 210 persones han participat aquest dissabte en elClean-*UpDayorganitzat per l'empresaDowen col·laboració ambMareTerraFundacióMediterrània. L'acció s'emmarca en el denominat #PullingOurWeight, una iniciativa global sorgida en 2018 que consisteix en el fet que empleats i familiars deDowcol·laboren amb organitzacions locals per a participar en la neteja de platges, rius i altres vies navegables en localitzacions de tot el món. L'objectiu, doncs, és conscienciar sobre la importància del reciclatge i el problema de la contaminació per plàstic en el medi ambient.

La jornada s'ha iniciat amb la visita guiada a la maqueta de 6 metres quadrats que recrea tota la vall del riuFrancolí-patrocinada perDow-així, els participants han contextualitzat l'acció que han fet després sobre el terreny amb ajuda de les educadores ambientals i de voluntaris de Mediterrània.

Cal dir que elFrancolíencara està alterat per les riuades del passat mes d'octubre i molts dels residus eren voluminosos o ferralla, a diferència de l'anterior edició delCleanUpDay, que eren més petits.

En total, els participants -molts, en família, han recollit més de cinc-cents quilos de deixalles; s'han endinsat en un dels entorns naturals més desconeguts de la ciutat de Tarragona i, mitjançant una aplicació, han identificat la vegetació típica de ribera, però també espècies invasores que cal erradicar com la canya americana.

L'acte ha comptat amb la participació del president deMediterrània, Ángel Juárez, el director general de la regió ibèrica deDowChemical+, Jon Bilbao i el director del Complex Industrial deDowTarragona, IgnacioCañagueral. Els tres han coincidit a elogiar l'actitud dels participants i a encoratjar-los a participar en activitats similars.

Bilbao ha assenyalat que «el repte dels residus plàstics requereix el treball de tots nosaltres: empreses, govern, indústria iONGshem de crear solucions noves i innovadores, així com comprendre les necessitats i els problemes a escala local per a aconseguir un canvi real. ADowimpulsem la innovació enfocada a tecnologies que permetin que el plàstic sigui reciclable, ens associem amb organitzacions locals i globals, i treballem amb l'objectiu que el plàstic no es converteixi en un simple residu. De fet, les bosses que avui usem per a la recollida han estat fabricades amb plàstic reciclat, mitjançant la tecnologia de compatibilitat Repta ™ deDow».

IgnacioCañagueral, director del Complex Industrial deDowTarragona i delHubd'Operacions del Sud d'Europa, ha assenyalat: «Som una companyia que s'enorgulleix de fabricar plàstics que contribueixen significativament a la millora de la societat i volem continuar sent part de la solució al llarg de tota la cadena de valor. Començant a casa: dissenyant pensant sempre en el reciclatge. Ens enfoquem en què el 100% dels plàstics que produïm siguin reciclables. Impulsem importants avanços en el reciclatge de matèries primeres amb el propòsit que els materials reciclats siguin aprovats per al seu ús en envasos alimentaris i treballem en el desenvolupament de materials de base biològica».

Per part seva, Ángel Juárez, President de Mare Terra - Fundació Mediterrània, ha expressat que: «Per a nosaltres és una satisfacció estar avui aquí i realitzar aquesta activitat ambDow, perquè creiem que va en línia del que serà el futur de les grans empreses, que marcaran la diferència no sols fomentant la transparència, sinó també la implicació directa dels seus empleats i de tot el seu entorn amb el medi ambient i la sostenibilitat. l'objectiu és que amb el nostre granet de sorra, individu a individu , puguem aconseguir el que volem tots, una societat molt més sostenible que cuidi el seu entorn».

tracking