Diari Més

Infraestructures

Foment no retirarà els 'new jersey' de la rotonda de Torredembarra

El subdelegat Joan Sabaté s’ofereix, en canvi, a senyalitzar un camí rural de la Pobla de Montornès

Els alcaldes es van reunir ahir amb el subdelegat, Joan Sabaté.

Foment no retirarà els 'new jersey' de la rotonda de TorredembarraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rotonda de confluència entre l’AP-7, l’N-340 i la T-214, a Torredembarra, continuarà tenint new jerseys. Així ho ha decidit el Ministeri de Foment espanyol, tot i els mesos de protestes per part dels veïns, i així ho va comunicar ahir el subdelegat Joan Sabaté als alcaldes de la zona en una reunió.

La intenció del ministeri és senyalitzar i desbrossar un camí que va de la Pobla de Montornès a Torredembarra i que permet travessar, per sota, les vies afectades pels canvis de circulació implementats ara fa més d’un any. Segons el Ministeri, aquest nou trajecte suposa uns 200 metres menys, mentre que l’Associació de Veïns Brises del Mar considera que s’incrementa en 2 quilòmetres.

Avui estava prevista una reunió entre els veïns i el subdelegat, per tal de traslladar-los la mateixa decisió. Segons manifesta Luis López, portaveu de la plataforma Reobrint Rotonda, no hi assistiran en senyal de protesta.

Des del passat mes de juny, han organitzat talls intermitents per fer sentir la seva indignació pel canvi de recorregut que han de dur a terme cada dia amb els seus vehicles. Concretament, els veïns dels municipis d’interior del Baix Gaià, com ara Salomó, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, la Nou de Gaià o el Catllar, entre d’altres, han de fer tomb per arribar a Torredembarra o a Altafulla.

«Donat que hem aconseguit visibilitzar el problema, desconvoquem les manifetsacions previstes per al futur, no té sentit continuar molestant amb una reivindicació ja visible, estudiada i rebutjada», assegura l’entitat veïnal en un comunicat.

Els veïns creuen que la nova proposta és una «presa de pèl» i que la reunió amb els alcaldes és una «falta de consideració» cap als veïns. En aquest sentit, lamentenel paper dels alcaldes i asseguren que plantejaran deixar de pagar l’IBI a l’Ajuntament d’Altafulla com a mostra de protesta.

La instal·lació dels new jerseys es va fer al 2018 preveient la futura construcció de la variant de l’A-7 entre la Móra (Tarragona) i la Pobla de Montornès –que connectaria, directament, amb l’AP-7. Aquesta obra ara mateix es troba en punt mort per manca de pressupost, però fonts de la subdelegació indiquen que en cap cas està descartada la seva construcció en els pròxims anys.

Els blocs de formigó hi seran, «com a mínim», fins a l’agost de 2021, quan sigui efectiva la gratuïtat de l’autopista AP-7 més amunt de Torredembarra –al gener de 2020 ho serà de Tarragona a Alacant– ja que serà en aquest moment quan els camions ja no hauran de fer el tomb a la rotonda en qüestió per estalviar-se el tram.

Fonts de la subdelegació informen, també, que quan les obres de la futura perllongació de l’A-7 sigui una realitat la rotonda actual deixarà d’existir. De moment, però, no hi ha partida pressupostària i tot dependrà de l’aprovació d’uns nous comptes generals per part del nou govern liderat per Pedro Sánchez.

Habilitar camins

A banda de la proposta del camí de la Pobla de Montornès, Jordi Molinera, alcalde d’Altafulla, durant la reunió amb el subdelegat va assegurar que comptaven amb un projecte per arranjar un camí del seu terme que el mateix consistori havia tallat recentment. Pròximament ajuntament i ministeri es posaran d’acord sobre la inversió econòmica que suposarà.

tracking