Diari Més

Economia

Tarragona repeteix com la ciutat de l'Estat amb els taxis més cars

La capital catalana se situa en primer lloc seguida de Sant Sebastià i Vitòria

Imatge d'arxiu d'uns taxis a Tarragona

Tarragona repeteix com la ciutat de l'Estat amb els taxis més carsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre capitals catalanes es troben entre les ciutats de l'Estat amb tarifes de taxi més cares, segons un estudi de Facua. Concretament, en un rànquing sobre 100 punts, Tarragona és el nucli on és més car agafar un taxi (78), seguit de Sant Sebastià (70) i Vitòria (64), mentre que Lleida se situa en quart lloc (58), Girona en setè lloc (56) i Barcelona en onzè lloc (50).

Per elaborar l'estudi, Facua ha elaborat l'estudi fent la simulació de nou trajectes diferents a cada ciutat d'acord amb les tarifes vigents, amb recorreguts de dia de nit; d'un, cinc i deu quilòmetres, i de dia i de nit durant dies laborables i en cap de setmana. Pel que fa les ciutats més barates, se situen Las Palmas, Gran Canària i Ceuta.

D'altra banda, l'associació de consumidors ha observat que s'han pujat tarifes en 30 ciutats de les 51 analitzades, amb una mitjana d'un 1,6%. En aquest cas, només Barcelona i Lleida es troben entre les ciutats catalanes on més augmenten les tarifes, amb un 4,1% i un 2,6%, respectivament, mentre que a Girona la pujada va ser d'un 2% i a Tarragona es van mantenir com al 2018.

Quant, el preu del quilòmetre en horari diürn, Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat, mentre que durant la nit compartiria aquesta posició amb Pontevedra, mentre que el preu de la carrera mínima en horari diürn ha pujat un 2,4% a Lleida i un 2,7% a Barcelona. De fet, la capital de Ponent (4,61 euros) també és una de les que té la carrera mínima més cara, només superada per Sant Sebastià, i en canvi la capital catalana (2,20 euros) és on és més barata juntament amb Lugo, Ourense i Pontevedra.

tracking