Diari Més

Llibres

Missió: conèixer la ciutat de Tarragona sense perdre's un detall

L’Editorial Mediterrània ha publicat la Guia Explorem Tarragona, per descobrir la ciutat en família

Armand i Cristina Serret, il·lustrador i autora de la Guia.

Missió: conèixer la ciutat de Tarragona sense perdre's un detallGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer turisme per la ciutat com si fos una aventura. Aquesta és la idea que s’amaga darrere de la col·lecció de Guies Explorem, publicades per l’Editorial Mediterrània, que s’han presentat aquesta tardor, i que inclou un volum dedicat a la ciutat de Tarragona.

La Guia Explorem Tarragona ha estat escrita per la periodista Cristina Serret i compta amb les il·lustracions d’Armand. Consta de deu rutes que ressegueixen els principals enclaus de la ciutat, des de la Part Alta i la Tàrraco romana fins a la Casa de la Festa, el Serrallo o el Pont del Diable.

Objectiu: sumar punts

La guia està plantejada de manera que, en cada ruta, els nens, acompanyats dels seus pares, han d’anar resolent tot un plegat de missions i enigmes que se’ls plantegen, i que tenen la solució en el punt que estan visitant. Així, per exemple, hauran de localitzar diverses espècies de peix blau al Mercat, o comptar les rosasses de la Catedral. A mida que els vagin resolent, aniran acumulant punts, de manera que, al final de la visita, podran comprovar si tenen el títol de Súper-mega-hiper-exploradors.

«És un llibre pensat per gaudir en família, en què els nens no només es diverteixin observant els detalls que se’ls demana, sinó que també s’ho passaran bé fent recerca al mòbil o la tauleta, escanejant codis QR, preparant un vermut típicament tarragoní o fent una cursa en família per la platja», detalla Cristina Serret. «La idea», afegeix l’autora, «no és recórrer tota la ciutat de manera exhaustiva, perquè quan es viatja amb nens cal adaptar-se al seu ritme i interessos. Hem procurat, però, que no s’escapi cap detall important, com tampoc tot allò que defineix la ciutat de Tarragona». L’autora apunta que va recórrer tots els indrets que detalla i va fer totes les visites que s’hi descriuen: «Escriure aquesta guia ver ser una feina de descoberta també per a mi, perquè tot i que ja fa uns quants anys que visc a la ciutat de Tarragona, hi ha alguns llocs que no havia trepitjat mai, com ara la Necròpolis paleocristiana», admet.

La Guia Explorem Tarragona està il·lustrada per Armand, que complementa les propostes amb imatges d’espais tan emblemàtics de la ciutat com la Catedral, l’Amfiteatre o el Serrallo. «No va ser una feina fàcil, perquè representar la realitat afegeix una pressió perquè allò que fas sigui el més fidedigne possible, però així i tot, va acabar sent un exercici interessant, perquè em va obligar a fer una feina d’observació que normalment no es fa», declara. L’il·lustrador també va optar per jugar una mica a l’hora de presentar els escenaris, introduïnt personatges reals –la família protagonista són uns amics tarragonins– i canviant els punts de vista en algunes escenes. Així, a la mateixa Necròpolis, no ens mostra les tombes, sinó un contrapicat de la família mirant al fons d’un sepulcre, «per mostrar a l’espectador com seria la seva cara quan miressin a dins de la tomba».

La col·leció de Guies Explorem té tres volums més, dedicats a les ciutats de Barcelona, Lleida i Girona, i es poden trobar, des d’aquesta tardor, a les llibreries d’arreu del país.

tracking