Diari Més

Societat

Junts per Tarragona portarà al ple l'elaboració d'un pla local d'atenció a les persones amb capacitats diverses

Els neoconvergents també demanaran un nou Pla Local de Polítiques d'Igualtat i una unitat de medicina hiperbàrica

Imatge d'arxiu d'una activitat a l'aire lliure amb persones amb discapacitat.

Junts per Tarragona portarà al ple l'elaboració d'un pla local d'atenció a les persones amb capacitats diversesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Junts per Tarragona demanarà al ple municipal del proper divendres 15 de novembre que el consistori es comprometi a elaborar un pla local d’atenció a les persones amb capacitats diverses. «La nostra ciutatnecessita un pla d'acció i atenció municipal que vetlli per les persones amb diversitat funcional. Un full de ruta que tingui com a missió garantir una ciutat accessible a tothom, on es protegeixi el principi d’igualtat d'oportunitats entre totes les persones de la nostra ciutat, enfortint el compromís social i el respecte a la diversitat», ha reclamat el portaveu del grup municipal, Dídac Nadal.

La llei d’accessibilitat aprovada el 2014 incidia en lanecessitat d’elaborar un pla d’accessibilitat que identifiqui i planifiqui les actuacions en aquest camp. Amb tot, la ciutat de Tarragona encara no en disposa de cap, «és intolerable que Tarragona no tingui un instrument que articuli les polítiques per a l’atenció de les capacitats diverses i la inclusió en tots els àmbits, sense deixar de tenir en compte la perspectiva de gènere», ha dit Nadal sobre la necessitat urgent d’elaborar un pla d’acció que compti amb la complicitat de tots els actors socials implicats.

A Tarragona, segons les darreres dades de l’IDESCAT, corresponents al 2017, hi ha registrades 11.600 persones que tenen algun tipus de discapacitat reconeguda: físiques motores (3.797) i no motores (2.262), visuals (755), auditives (603), psíquiques (1.613), persones amb trastorns mentals (2.432) i d’altres no incloses a aquests grups (138).

D'altra banda, els neoconvergents també defensaran dues mocions més al ple de demà. Una serà la redacció d'un nou Pla Local de Polítiques d'Igualtat, després que la vigència de l'últim pla finalitzés l'any passat. La segona, serà la de demanar que la ciutat disposi d'una unitat de medicina hiperbàrica que permeti actuar d'emergència davant de casos d'intoxicacions així com accidents submarins.

tracking