Diari Més

Ajuntament

Fortuny considera «assumibles» les demandes dels partits de l'oposició

Els pressupostos municipals per al 2020 es votaran el pròxim mes de desembre

L'equip de govern explicarà les línies dels pressupostos a l'oposició la pròxima setmana.

Fortuny considera «assumibles» les demandes dels partits de l'oposicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona sotmetrà a votació els pressupostos municipals del 2020 el pròxim mes de desembre. El regidor de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny va anunciar ahir dimecres que la pròxima setmana iniciarà una sèrie de reunions amb els diferents grups de l’oposició «per posar fil a l’agulla» i va avançar que «ens arriben propostes molt assumibles i assenyades de tots els grups polítics, que són conscients de les mancances que hi ha» pel que fa a la disponibilitat econòmica.

El regidor de l’equip de govern d’Esquerra Republicana i En Comú Podem va indicar que les trobades amb l’oposició es faran la setmana vinent i serà llavors quan «veurem com es poden encaixar en els nostres pressupostos les propostes que facin els altres partits».

El procés de construcció dels pressupostos municipals per a l’any vinent «es troben en la fase de tancament de la part tècnica» i, pel que fa als capítols destinats a inversions, «estan oberts i hi ha possibilitats de negociar» amb la resta de grups municipals, va comentar Fortuny, qui també va apuntar que és «l’alcalde Pau Ricomà qui porta en primera línia els pressupostos, que els treballem des de l’alcaldia i la regidoria».

Fortuny és optimista

Fortuny va mostrar-se optimista en relació amb la situació financera de l’Ajuntament i va expressar la seva creença que «tancarem l’any en positiu gràcies a la contenció que hem aplicat des del govern aquests mesos i a una lleugera millora dels ingressos».

El regidor de Serveis Econòmics va afegir que «mantenim la possibilitat d’invertir sense demanar crèdits». Fortuny va recalcar que «estem tenint més ingressos que despeses i espero disposar d’uns comptes sanejats».

Tot apunta que la proposta de pressupostos que plantejarà l’equip de govern a l’oposició tirarà endavant, sempre que incorporin almenys una part dels plantejaments que defensen.

Les formacions polítiques de l’oposició van informar el passat dimarts que demanaran la incorporació als pressupostos d’algunes de les propostes que van defensar durant la campanya electoral del passat mes de maig.

La major part d’aquestes fan referència a inversions en urbanisme per a connectar el centre de la ciutat amb els barris de Ponent i les urbanitzacions de Llevant i millorar aspectes socials que afecten el conjunt dels tarragonins.

tracking