Diari Més

Societat

El servei de cuina del Joan XXIII fa formació als voluntaris del menjador social de Bonavista

Els voluntaris que treballen amb l’Associació Joventut i Vida han après les diferències entre al·lèrgia i intolerància als aliments

Imatge d'una de les voluntaries del menjador social de Bonavista

El servei de cuina del Joan XXIII fa formació als voluntaris del menjador social de BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece, que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, ha fet avui un taller de formació dirigit als voluntaris que treballen al menjador social Joventut i Vida del barri de Bonavista.

La formació s’ha basat en explicar les diferències entre al·lèrgia i intolerància als aliments, tipus d’al·lèrgies alimentàries, la importància de saber interpretar correctament l’etiquetatge, de disposar de receptes definides, en forma de fitxa de plat, i la importància del control de les manipulacions per cuinar plats destinats a persones que presenten al·lèrgies.

Com ja es va fer públic, des del passat mes de març, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable.

De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.

Aquest projecte agafa més impuls amb sessions de formació teòric-pràctiques impartides per nutricionistes del servei de cuina de l’hospital. El d’avui és el segon taller formatiu, el primer es va fer a l’octubre sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària.

Les sessions estan dirigides, per una banda a les persones voluntàries i, per l’altra, als usuaris. L’objectiu del taller per voluntaris del menjador social de Bonavista és donar suport en la formació i capacitació en conceptes de seguretat alimentària com d’higiene i manipulació d’aliments, així com també en temes relacionats amb intoleràncies i al·lèrgies.

Els tallers dirigits als usuaris es basen en la formació sobre hàbits higiènics i alimentació saludable, sostenible i econòmica. El taller que s’ha impartit es completarà amb una sessió més al desembre.

tracking