Diari Més

Educació

El PSC de Tarragona insta a la Generalitat a un nou finançament per a la URV

El partit demana al govern un nou finançament a les universitats públiques catalanes i la reducció d’un 30% de les taxes per la matrícula

Imatge de la portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos

sandra ramosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha explicat les mocions que el PSC presentaran demà al plenari municipal, una de les quals demana a l’Ajuntament de Tarragona que insti a la Generalitat de Catalunya per a un nou finançament a les universitats públiques catalanes i la reducció d’un 30% de les taxes per la matrícula.

Aquesta baixada ja va ser aprovada pel Parlament i les i els socialistes demanen que s’implementi el més aviat possible. Aquesta moció està basada amb el «Manifest de rectors/es de les universitats i presidents/es del Consell Social» i compta amb el suport de la rectora de la URV. Ramos ha demanat als altres grups polítics altura de mires per a que aquesta proposta sigui aprovada per unanimitat.

El PSC presenta aquesta moció, segons Ramos, «per acabar amb la precarització laboral a les universitats» i per un augment en la inversió en I+D+I, ja que «el futur de la joventut dependrà de quan invertim en investigació» explica la portaveu socialista. Aquest text apel·la a que Catalunya no estigui a la cua de la Unió Europea en inversió en estudis superiors, només per davant de Grècia, Letònia i Irlanda.

Ramos (PSC): «Una de les grans accions per combatre el canvi climàtic era la del bus gratuït».

Els i les socialistes també presenten una moció per a què l’Ajuntament compleixi el programa d’accions climàtiques incloses en l’avantprojecte de llei de Canvi Climàtic.

El PSC demana al govern municipal incloure criteris de reducció d’emissions de carboni a la contractació pública, com per exemple seguir adquirint vehicles elèctrics. Ramos ha tornat a reivindicar el projecte del bus gratuït: «era una de les grans accions per combatre el canvi climàtic».

tracking