Diari Més

Consistori

Ciutadans vol un semàfor com a solució a la perillosa sortida de Cala Romana

La formació taronja demanarà també, entre moltes altres mocions,  «millorar i dignificar» Torreforta dins el pla de xoc dels barris

Rubén Viñuales, durant la roda de premsa d'ahir en què va explicar les mocions que presentaran.

Ciutadans vol un semàfor com a solució a la perillosa sortida de Cala RomanaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rubén Viñuales va explicar ahir les diferents mocions, que no són poques, que el seu grup presentarà en el plenari de demà divendres. Ciutadans defensarà que un semàfor és la millor solució a la problemàtica sortida de Cala Romana a la Via Augusta, punt negre de molts accidents, alguns mortals, com la d’un motorista el 7 de novembre de 2018.

Viñuales va assegurar també que una altra de les principals mocions serà la destinada a «millorar i dignificar» el barri de Torreforta. Viñuales va recordar que presentaran cada mes una moció respecte a algun dels barris de Tarragona, «per tal de millorar-los», amb relació al pla de xoc de barris, que segons Viñuales «es va negociar amb l’anterior equip de govern del PSC, però amb l’actual sembla que no acaba de quallar o no és una de les seves prioritats».

Una altra de les mocions que presentaran està relacionada amb l’arbreda viària de la ciutat. Segons Viñuales, en el seu moment «no es van posar d’acord els qui posaven els llums amb qui posava els arbres, i la conseqüència és que hi ha carrers on els arbres tapen directament la llum». Viñuales va explicar que també demanaran una exempció de l’IVA als titulars de mercadets de venda no sedentària, que són els mercats de marxants.

El portaveu taronja va criticar que Tarragona sigui «dels pocs llocs o l’únic» que cobra aquest impost per la prestació dels serveis als mercadets, «el que significa que paguen un 21% més simplement perquè qui li factura és Espimsa, ja que és una empresa amb caràcter mercantil».

És per això que Viñuales va demanar que «es modifiquin tant els estatuts d’Espimsa com com factura», per tal que no hagin de pagar l’IVA. Viñuales també va voler aclarir que el seu grup ha estat l’únic que ha defensat la proposta de l’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau de crear una línia de minibús que connecti Tarragona 2 amb la ciutat, i no el PSC tal i com va assegurar el president de l’entitat veïnal, Gabriel Muniesa, a Diari Més en l’avançament d’aquesta informació.

«Tenim la sort de tenir Arrimadas, que ha de liderar-nos»

El portaveu del grup municipal de Ciutadans va defensar ahir, en el que era una opinió personal, que «tenim la gran sort de tenir a Inés Arrimadas, que crec de manera molt ferma que ha de ser la persona que ens lideri», davant els mals resultats del partit a les eleccions.

Aquesta però va ser l’única opinió personal que va donar Viñuales, ja que va considerar que no seria just donar-la en referència al discurs que ha tingut Ciutadans respecte al tema de Catalunya, ja que va creure que «ara és el moment de la militància», i va reconèixer també que «s’haurà de valorar i comentar entre tots».

Pel que fa a la derrota de Ciutadans a nivell nacional, va assegurar que «negar que els resultats han estat dolents seria una fal·làcia», i va afegir que «no estem gens contents i ara és un període per reflexionar i pensar quines errades hem comès i quin és el partit que volem».

El portaveu de la formació taronja però, va voler recordar que «nosaltres som el grup municipal de Ciutadans Tarragona, nosaltres ens vam presentar per governar aquesta ciutat, perquè ens apassiona l’àmbit local i perquè creiem que la política municipal és la que fa gran realment als països».

«Vam tenir la sort de pujar en mil vots i escaig respecte a l’anterior mandat i vam aguantar com a tercera força amb marge de diferència», va afegir Viñuales, que va entendre també que no poden «escapar del debat nacional».

tracking