Diari Més

Medi Ambient

Tarragona engega una campanya per millorar la recollida selectiva de la brossa

Del 14 de novembre al 13 de desembre, un equip d'educadors informarà als veïns a peu de contenidor

Presentació de la campanya de see

campanya de la recollida selectiva brossa, tarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha creat una campanya de recollida selectiva amb l’objectiu de millorar la separació a totes les fraccions i reduir els residus impropis de la recollida selectiva. Sota el nomEl que circula tornala iniciativa vol passar del32,52% de recollida selectiva a superar el 50%.

«Ésuna campanya que ha vingut per quedar-se de forma permanent. I està plantejada per escoltar a la gent, perquè de res serveix marcar des de l’Ajuntament unes directrius si no s’ajusten a les necessitats de la gent»,explica el conseller de Neteja, Jordi Fortuny.

El 2018 a Tarragona es va recollir el 32,52 % de recollida selectiva bruta, quan la normativa vigent marca que hauria de ser del 50 % dels residus municipals generats a títol individual el 2020.

També es van obtenir un 14,43 % d’impropis a la matèria orgànica i un 46,18 % als envasos. Els impropis més freqüents a la matèria orgànica són el plàstic, paper i cartró, tèxtil i tèxtil sanitari. A més a més, últimament s’ha detectat la presència d’ampolles i garrafes de plàstic al contenidor de vidre.

Del 14de novembre al 13 de desembre, un equip d'educadors informaran a peu de contenidorde la correcta separació dels residus als veïns i muntaran carpes per la ciutat.Aquests també visitaran les escoles tarragonines per divulgar la separació de residus.

El 22 de novembre la plaça Corsini acollirà la Festa de la Recollida Selectiva. Des de les cinc de la tarda i fins les vuit, hi haurà activitats musicals i artístiques, tallers i altres activitats dirigides als més petits de la casa.

Els centres cívics municipals, per a la seva banda, acolliran un espectacle familiar de la companyia Fadunito que girarà al voltant dels residus i la seva correcta separació. Es podrà veure el dia de la Festai també en una minigira pels centres cívics de Tarragona.

tracking