Diari Més

Municipal

El Morell abaixa l'IBI i aprova bonificacions a les plaques solars

Els veïns i empreses que apostin per les energies renovables tindran un 50% de retorn en aquest impost els pròxims tres anys

El ple municipal del Morell, ahir.

El Morell abaixa l'IBI i aprova bonificacions a les plaques solarsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un context en què diversos ajuntaments estan apujant l’Impost de Béns Immobles (IBI), ahir el Morell va aprovar, per unanimitat, la modificació de l’ordenança fiscal reguladora d’aquest impost i ho va fer a la baixa. Concretament, es passa d’un tipus impositiu del 0,63 al 0,61.

A banda d’aquesta rebaixa fiscal, es van aprovar bonificacions per a particulars i empreses que optin per instal·lar plaques solars al municipi.

Concretament, el ple celebrat ahir a la tarda va decidir una bonificació del 50% de l’IBI per a tots aquells particulars que, en el seu habitatge, instal·lin plaques solars. Pel que fa a les empreses, la bonificació serà del 30%. En tots dos casos, el període de la bonificació es fixa per als tres anys següents des de la seva col·locació i entrada en funcionament.

El govern municipal, format per Junts pel Morell, Ara El Morell i el PSC, va acordar aquesta mesura prèviament amb els grups de l’oposició –Compartim-AM i Ciutadans– en el marc de la comissió d’Hisenda. L’alcalde, Eloi Calbet, es va mostrar satisfet per l’aprovació, sobretot per l’aposta per l’ús de les energies renovables i per la baixada de l’impost.

«Ens trobem en una bona situació econòmica i tot i que la tònica en altres ajuntametns és apujar l’IBI nosaltres creiem que no cal repercutir sobre els contribuents, hi ha altres fonts de finançament», afirma Calbet. Pel que fa a les plaques solars, creu que la seva iniciativa afavorirà «la reducció d’emissions de CO2».

Dins del debat de l’IBI, el govern local es planteja en un futur també incloure penalitzacions per a entitats financeres que disposin d’habitatges buits i fora del mercat. Aquesta mesura no s’ha inclòs enguany, segons Calbet, a causa dels terminis imposats per a l’aprovació de les ordenances, que fixen una distància de trenta dies hàbils fins al pròxim 31 de desembre.

tracking