Diari Més

Societat

El Port de Tarragona engega els actes de commemoració del 150è aniversari

La institució anuncia la imminent reforma i actualització del Museu del Port

Imatge aèria parcial de les instal·lacions del Port de Tarragona.

Port de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat aquest dijous el programa d'actes de commemoració del 150è aniversari de la constitució de la Junta d'Obres del Port de Tarragona, antecessora de l'actual Autoritat Portuària, l'any 1869. Fins el novembre de l'any vinent el Port ha programat diversos actes institucionals i culturals, entre els quals destaquen un gran acte central per a més de 800 persones el 28 de febrer i dos concerts multitudinaris al Moll de Costa. A més, la institució ha anunciat la imminent reforma i actualització del Museu del Port.

L'aniversari, sota el lema 'Una gran història junts' combinarà actes institucionals i culturals oberts a la comunitat Portuària, a la ciutat de Tarragona i al territori. Cinc grans actes marcaran la commemoració, a més del reforç del programa d’activitat del Moll de Costa, amb l’objectiu comú d’apropar el passat i el present del Port de Tarragona al públic general.

El 14 de novembre es presentarà un atles il·lustrat de la història del Port de Tarragona., obra de Joan Carles Blanch i Torrebadell. El 28 de febrer es farà un gran acte central al Refugi 1 del Moll de Costa en homenatge i agraïment a les persones que han fet i fan créixer el Port de Tarragona des del punt de vista institucional, comercial i cultural. El tercer gran acte serà una gran festa infantil el 27 de juny a l’espai entre tinglados del Moll de Costa i aquell mateix dia, a la mitjanit, s'ha organitzat un concert amb la banda Doctor Prats.

D'altra banda, en paral·lel al programa d’actes enguany s'abordarà la reforma i actualització de l’espai que actualment ocupa el Museu del Port. El projecte de reforma del Museu suposarà una inversió d'un milió d’euros i consistirà en la rehabilitació integral del Refugi 2. Els treballs duraran deu mesos i afectaran una superfície de 2.600 metres quadrats construïts, la qual cosa permetrà augmentar la superfície expositiva en uns 600 metres quadrats.

tracking