Diari Més

Urbanisme

La Generalitat adjudica les dues primeres fases del futur Centre Penitenciari Obert de Tarragona

El Departament de Justícia calcula que l’equipament estarà del tot enllestit a final del 2021

Tarragona tindrà un nou centre penitenciari obert el 2019

Tarragona tindrà un nou centre penitenciari obert el 2019Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha adjudicat aquest dimecres les dues primeres fases de construcció del Centre Penitenciari Obert de Tarragona. La primera fase, valorada en 2,35 MEUR, inclou els moviments de terres i la construcció de l’estructura general de l’edifici.

Els treballs està previst que comencin al desembre, segons fonts del Departament de Justícia. La segona fase, que començaria el juliol vinent i té un termini d’execució de tretze mesos, consistirà en la finalització de l’edifici, els acabats interiors i les instal·lacions, per un import de 6,8 MEUR. Un cop enllestides les dues primeres fases, se’n faran dues més referents a la urbanització de la zona i a la construcció d’un soterrani, que està previst que s’acabin a final del 2021.

La primera fase, a la qual concorrien sis empreses, s’ha adjudicat a Comsa SAU, mentre que la segona, que havia obtingut nou propostes, s’ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que formen Comsa SAU i Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales SAU.

El centre obert està expressament dissenyat per al tractament dels interns en règim de tercer grau, que actualment compleixen condemna a l'antiga presó de la ciutat. Tindrà capacitat per a 150 interns i serà l'únic de tota la demarcació de Tarragona.

L'edifici, de cinc plantes, es construirà en un solar al costat de la comandància de la Guàrdia Civil i de la Guàrdia Urbana de Tarragona. Allà s'hi traslladaran les poques desenes d’interns que queden a l'antiga presó, que posteriorment tancarà portes de forma definitiva. De moment, no hi ha previsió per al futur Fòrum Judicial previst també a la zona de Parc Francolí.

Rebuig dels veïns

El projecte té l’oposició de l’Associació de Veïns del Parc Francolí, que exigeix a la Generalitat que aturi el projecte perquè creu que l’equipament farà créixer la inseguretat a la zona i que la ciutat necessita altres inversions de forma prioritària. Els veïns van començar a fer protestes setmanals, cada dijous, el 10 d’octubre passat.

tracking