Diari Més

Un centenar de persones llencen brossa a les portes de la subdelegació

Han tirat ous i tot tipus de residus per equiparar-los a les institucions i als cossos policials

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 150 persones s'han reunit avui amb bosses de brossa davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco, i les han tirat a les portes de l’edifici que estava custodiat per quatre agents dels Mossos d’Esquadra.

Aquest acte es suma al que ja es fa a Reus cada nit, d’ençà que va començar la iniciativa, el primer dia a la porta de la seu del Partit Socialista. L’acció de protesta busca equiparar les institucions de l’Estat i els cossos policials a la brossa que es llança: des d’ous fins a bosses amb tota mena de residus.

La protesta ha transcorregut sense cap tipus d’incident, tret d’un moment en què un home s'ha col·locat davant la gent i els ha dit que ja tenien certa edat per fer el que estaven fent.

Els concentrats l'han xiulat i un d’ells li ha recriminat que es posés així per quatre bosses de brossa però no quan els agents dels cossos policials deixaven sense ull a joves manifestants amb les pilotes de goma.

Els manifestants també han saludat i aplaudit al balcó de la subdelegació quan dues persones, tapades amb passamuntanyes, s'han acostat a la barana amb càmeres, amb les que suposadament han fet fotos i vídeos de la gent allí reunida.

Un d’ells, Xavi Morente, qui ha volgut apuntar que és fill de Guàrdia Civil, va criticar: «Ens estan massacrant, ens estan humiliant, no tenen gens de vergonya».

Mural al campus Sescelades

Al matí, una trentena d’estudiants del campus Sescelades s'han reunit davant la rampa del pati per tornar a pintar el mural de l’urna, que fins en dues ocasions la universitat havia esborrat.

Un dels estudiants ha explicat que l’havien pintat pels fets de l’1 d’octubre de 2017 i també per l’aniversari d’aquell dia l’any següent. Després de veure que l’havien tret dos cops, vha assegurat que avui el tornaven a pintar «per tot el que està passant».

Instant en què un dels concentrats a la plaça Imperial llança una bossa de brossa a les portes de la subdelegació del govern espanyol.

Un centenar de persones llencen brossa a les portes de la subdelegacióOlívia Molet

tracking