Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona augmenta la taxa d'escombraries un 11% per a l'any vinent

El ple municipal també ha acordat aplicar un recàrrec de l'IBI als grans tenidors de pisos buits a la ciutat

Pla general de la bancada on s'asseuen els consellers de la CUP i Junts per Tarragona, un cop les conselleres de les dues formacions han abandonat el ple. Foto del 21 d'octubre del 2019 (Horitzontal).

ple Ajuntament de Tarragona, Tarragona, sentència del procésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió plenària de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dilluns un increment de l’11% de la taxa d’escombraries de cara al 2020, amb el vot favorable de l’equip de govern format per ERC i En Comú Podem, i els dos principals partits de l’oposició, PSC i Ciutadans.

També ha prosperat la nova ordenança que s’aplicarà a partir de l’any vinent i que gravarà els grans tenidors que tinguin pisos buits amb un recàrrec de l’IBI del 50%.

A més, s’ha donat llum verda a destinar 100.000 euros per fer obres de millora a l’amfiteatre, tancat al públic per problemes estructurals. Aquests diners serviran per executar les dues primeres fases dels treballs que han de permetre reobrir l’accés a l’arena i poder fer els espectacles de Tarraco Viva.

Sobre la sentència

Al final de la sessió, l’alcalde Pau Ricomà ha pres la paraula per fer una crida a la concòrdia i al diàleg per solucionar «un problema estrictament polític». També ha lamentat les mostres de rebuig a la sentència que han estat violentes i ha criticat la resposta de l’Estat a través de la «repressió o la via de l’amenaça». Així mateix ha expressat el seu suport als joves de la ciutat i als periodistes que han patit lesions durant els aldarulls i als empresonats.

Mentre Ricomà adreçava aquestes paraules, els consellers de Ciutadans i el Partit Popular s’han aixecat i han marxat.

MÉS INFORMACIÓ

La CUP i Junts per Tarragona marxen del plenari per rebutjar la sentència del procés i la «violència policial»

tracking