Diari Més

Almenys 46 detinguts pels aldarulls de dimecres al vespre a diferents punts de Catalunya

A Tarragona s'han arrestat almenys 5 persones; un vídeo difós a les xarxes mostra la detenció d'un Policia Nacional mentre alguns ciutadans fan una cassolada i els increpen

Pla genera de manifestants i contenidors cremant al fons de la Rambla Nova de Tarragona. Imatge del 16 d'octubre de 2019

furgons, antidisturbis, disturbis, manifestació, contenidors, policia, foc, TarragonaRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els aldarulls de dimecres al vespre i a la nit en diferents punts de Catalunya s'han saldat amb almenys 46 detinguts, segons l'últim balanç del Ministeri de l'Interior. La xifra donada anteriorment era de 33: 12 a Barcelona, 11 a Lleida, 5 a Tarragona, 3 a Girona, 1 a Manresa i 1 a Vilanova i la Geltrú. Pel que fa als agents ferits, n'hi ha 24 mossos afectats: 6 a Barcelona, 4 a Girona, 12 a la regió Central i 2 a Lleida. En el capítol de ferits, el ministeri fa balanç de tota la jornada sencera, no només de les protestes del vespre, i parla de 35 mossos ferits i 11 policies nacionals. Des de dilluns hi ha 194 agents ferits. Al marge de les detencions del vespre, es van arrestar tres persones més durant el dia.

Una de les detencions produïdes a Tarragona ha estat enregistrada en vídeo per un ciutadà i s'ha difós a través de la xarxa social Twitter. En les imatges es pot veure com mentre la Policia Nacional arresta un jove a l'Avinguda Catalunuya, diverses persones fan una cassolada i incremen als agents amb insults.

Els Bombers atenen una vuitantena de serveis per les protestes

Els Bombers van atendre una vuitantena de serveis per les protestes de dimecres a partir de les 22h de la nit. A Tarragona i a Girona van fer 14 serveis a cadascuna de les ciutats, principalment per apagar contenidors. També van fer 10 sortides a Lleida i 7 més a Manresa.

tracking