Diari Més

Societat

La Tardor Literària de Tarragona ofereix una seixantena d'activitats al voltant de la creació i la lectura

Entre els noms destacats hi ha Jaume C. Pons Alorda, Jordi Tiñena, Margarida Aritzeta i Magí Sunyer

Cartell de la Tardor Literària.

La Tardor Literària de Tarragona ofereix una seixantena d'activitats al voltant de la creació i la lecturaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cicle de Tardor Literària, coordinat per la Casa de les Lletres de Tarragona, oferirà un total de 62 activitatsal voltant de la creació literària i la lectura. L'oferta es desenvoluparà entreel 15 d’octubre i el 21 de desembre.

Entre l'oferta hi ha l’exposició Jordi Tiñena, El plaer d’escriure, que recorrerà l’Institut Comte de Rius i seguirà a l’Institut Martí i Franquès i a la biblioteca del CRAI de la URV, al Campus Catalunya.

Un altre protagonista notable serà l’escriptor i també professor de la URV, Magí Sunyer. El cicle Veus de poeta se centrarà en els seus versos i ho farà amb les paraules introductòries del crític i professor Pere Ballart (UAB) i amb el recital d’una selecció de poemes a càrrec del col·lectiu En veu alta. Magí Sunyer ha presentat recentment la novel·la Enlloc i conduirà la ruta Tarragona oculta, activitat aquesta que ha estat organitzada pel S. M. de Joventut.

Més endavant, amb data que es fixarà properament, hi haurà una jornada dedicada al’escriptora vallenca i professora de la URV Margarida Aritzeta, a la qual la càtedra Baixeras, de la mateixa URV, dedica una jornada intensa.

Òscar Palazón, per la seva banda, intervindrà presentarà diversos llibres a més dels seus: Alguns ocells muts, premi Recull de Narració Joaquim Ruyra 2018; Testament dada'm, Premi Carles Hac Mor a Plaquettes d'Escriptura Subversiva 2019, i Diari de Laboratori, Premi Vila de Martorell 2019.

Aquesta Tardor Literària també presenten llibre una bona colla d’autors de la ciutat i del Camp de Tarragona: Jordi Manzanares, Juan Carlos Elijas, Isabel M. Ortega, Cecília Bofarull, Olga Xirinacs, Joan Cavallé, Conxita Jiménez i Ferran Gerhard.

Dintre del cicle també s'emmarcarà el lliurament dels premis joves.lit, que convoca l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC). Aquest acte, que tindrà lloc el 3 de desembre, al Campus Catalunya de la URV.

Finalment, es presentarà el nou projecte encetat pel Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona i el Festival SCAN Tarragona, la Col·lecció Mapes d'Autor. Aquesta consisteix en l'edició conjunta d'una publicació, en format de mapa desplegable del territori, que té com a objectiu promocionar les comarques de Tarragona a través de la mirada d’un fotògraf de prestigi internacional i d’un escriptor del territori. També destaca la iniciativa de l’Institut Martí i Franquès de donar el nom de l’escriptora Montserrat Abelló a la seva biblioteca, fet que es materialitzarà en un acte, tot coincidint amb el 175è aniversari de l’institut i el cinquantè de l’edifici.

tracking