Diari Més

Habitatge

Tarragona planteja cobrar un recàrrec del 50% de l'IBI als propietaris de pisos buits

La CUP reclama que s’implementi la mesura i demana augmentar el parc de lloguer social

El foc s'ha produït en una olla en una cuina d'un pis de la Rambla Nova.

Incendi en un habitatge a la Rambla Nova de TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona s’està plantejant un canvi en les ordenances fiscals per cobrar un recàrrec del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) als propietaris que tinguin pisos buits, segons ha apuntat el consistori a través d’un comunicat. El conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, ha detallat que està negociant la mesura amb totes les formacions polítiques del consistori. «No es tracta d’una mesura recaptatòria sinó una mesura per incentivar el parc d’habitatges de lloguer. L’objectiu és posar en el mercat les grans bosses d’habitatges als grans tenedors», ha remarcat Fortuny.

Aquesta és una de les mesures que també ha proposat la CUP per «fer front als pisos buits, frenar l’encariment dels preus del lloguer i garantir el dret a l’habitatge». Pels anticapitalistes, la mesura hauria d’anar acompanyada d’un «reglament o ordenança» que permeti «verificar quin immoble té caràcter de desocupat permanentment», ha apuntat la consellera Laia Estrada. Una altra proposta és augmentar el Parc Municipal de Lloguer Social, a través de l’ús del tanteig i retracte i incrementant-ne la partida pressupostària del 2020.

Segons ha defensat la CUP, l’habitatge és una problemàtica «greu» que afecta el conjunt de la població i que pot tenir com a conseqüència una nova bombolla immobiliària. La consellera Eva Miguel també ha considerat que «els preus desorbitats dels pisos de lloguer propicien l’endeutament de la gent, ja que finalment opten per hipotecar-se».

tracking