Diari Més

Reconeixement

Una estudiant d'enologia de la URV guanya el XIX Premi Jaume Ciurana

El treball guardonat de Judit Sabaté tractava sobre impulsar una iniciativa vitivinícola a la zona de Pratdip

Judit Sabaté amb el diploma del premi.

Una estudiant d'enologia de la URV guanya el XIX Premi Jaume CiuranaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'estudiant d'enologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), Judit Sabaté, ha guanyat el Premi Jaume Ciurana gràcies al seu treball d'impulsar una iniciativa vitivinícola a la zona de Pratdip. El seu treballjuntament amb la seva trajectòria acadèmica i professional l’ha fet guanyar la XIX edició del guardó. El premi ve acompanyat d’un ajut econòmic de 3.000 euros.

Judit Sabaté va presentar un projecte orientat a recuperar la producció vitivinícola a Pratdip, que s’ha anat perdent en els darrers anys. A partir de l’anàlisi del sòl de les parcel·les que la seva família conserva a la zona, aquesta iniciativa planteja la recuperació de varietats autòctones com el verdiell i veure si té prou potencial com per començar a poder vinificar per, a la llarga, introduir la zona dins de la DO Montsant o la DO Tarragona.

La premiada treballa aquests dies en la verema als cellers d’Scala Dei, i es planteja invertir els diners aconseguits amb el premi en viatjar a l’hemisferi sud per conèixer diferents formes de treballar en altres cultures vitivinícoles.

Durant l’acte de lliurament del premi, Pedro Ballesteros, Master of Wine, va pronunciar la conferència Creació i desaparició de terrers històrics. Ballesteros ha estudiat en diverses regions vinícoles, com ara Xerès, Rheingau, Borgonya, Napa i Bordeus, és columnista en publicacions de diferents països, responsable en competicions internacionals i està al consell d’administració de diferents institucions.

tracking