Diari Més

Membres de l'ICAT mantenen una trobada amb l'escriptor i periodista Vicenç Villatoro

El seu darrer llibre 'Massa foc: diàlegs extremament apòcrifs entre Savonarola i Maquiavel' va rebre el Premi Carles Rahola d’assaig el 2018

Foto de família de la trobada durant el mes de setembre.

Membres de l'iCAT mantenen una trobada amb l'escriptor i periodista Vicenç VillatoroCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El club de lectura del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona va organitzar per al mes de setembre una trobada ambl’escriptor i periodista Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957). El seu últim llibre Massa foc: diàlegs extremament apòcrifs entre Savonarola i Maquiavel ha estat la darrera proposta d’aquest grup en el que hi participen advocats tarragonins. Aquestva rebre el Premi Carles Rahola d’assaig el 2018.

Uns quinze membres es van reunir amb Villatoro al pla de la catedral de la ciutat. En la trobada, els participants van comentar el darrer llibre de l'autor, quesitua l’acció a finals del segle XV a la Florència dels Mèdici, una ciutat rica i culta però alhora corrupta i violenta. En aquest context Villatoro construeix uns diàlegs imaginaris entre dos personatges arquetípics: Savonarola, un fonamentalista religiós que instaura una república teocràtica, i Maquiavel, precursor del pensament polític laic i defensor d’una república humanista. A partir d’aquestes dues maneres contraposades d’entendre la política l’escriptor reflexiona sobre qüestions universals, com l’ús del poder com a fi o com a mitjà o la imprevisibilitat del futur.

A més a més deMassa foc: diàlegs extremament apòcrifs entre Savonarola i Maquiavel, també ha escritMemòria del traïdor, Un home que se’n vai La claror del julioldel qual s’ha fet recentment una reedició.

La trobada va finalitzar ambla signatura de llibres i l’entrega d’obsequis de la mà de Ramon Setó, coordinador del club i membre de la Junta de Govern de l’ICAT.

tracking