Diari Més

Tanquen les Escales del Miracle i amplien voreres dels voltants de l'escola

La mesura ha estat adoptada pel risc d’esfondrament d’un sector de l’Amfiteatre que està sota d’aquesta via per on transiten moltes persones

Un agent de la Guàrdia Urbana, ahir a la tarda a la Baixada del Miracle.

Tanquen les Escales del Miracle i amplien voreres dels voltants de l'escolaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament va decidir ahir tancar un tram les Escales del Miracle, molt utilitzades per alumnes de l’escola que hi ha a la plaça Arce Ochotorena, a conseqüència del contingut de l’informe sobre l’estat de conservació de l’Amfiteatre. El document adverteix del perill d’esfondrament de restes del monument romà que estan ocultes sota les escales i la plaça citades. Agents de la Guàrdia Urbana van informar ahir veïns i pares d’alumnes de l’Escola del Miracle que avui, dijous, es procedirà a ampliar una de les voreres de carrers dels voltants, de manera provisional, per facilitar el trasllat de les persones que es dirigeixen cap a l’escola i habitatges de la zona.

Durant la jornada d’ahir van ser molts els pares d’alumnes i professors de l’Escola del Miracle que van fer-se ressò de la situació de risc que ofereixen les escales a causa de l’estat de conservació del monument romà i, de manera especial, el fet que l’Ajuntament no s’havia qüestionat la possibilitat de tancar-les de manera provisional, com sí va decidir amb l’Amfiteatre. Es desconeix el període de temps en què s’aplicarà la mesura de mantenir tancat el tram final de les escales, localitzat en les immediacions de la plaça Arce Ochotorena. L’Ajuntament ha convocat per a avui dijous una roda de premsa en la qual explicarà la decisió adoptada.

Agents de la Guàrdia Urbana i tècnics municipals van procedir ahir al vespre a tallar el sector de les Escales del Miracle que coincideixen amb les restes soterrades de l’Amfiteatre, el localitzat més pròxim a la plaça Arce Ochotorena. La mesura no afectarà el tram superior, que enllaça amb la Via Augusta, per facilitar l’accés dels veïns residents als seus habitatges i al Parc de les Granotes.

L’alternativa per desplaçar-se a l’escola és la Baixada del Miracle, carrer que enllaça amb Robert d’Aguiló des de la Via Augusta, mentre que aquest connecta amb la plaça Arce Ochotorena. L’Ajuntament ha procedit a l’ampliació d’una de les voreres, de manera provisional, per tal que l’accés a l’escola sigui més còmode.

L’informe que van elaborar especialistes per encàrrec de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament, després que fa més d’un any es detectessin esquerdes en l’estructura de l’Amfiteatre que es va construir en la dècada dels anys setanta, estableix que el monument «presenta diverses situacions de degradació que posen en perill la seguretat de les persones i la conservació del valor patrimonial de l’Amfiteatre». Pel que fa al sector localitzat en el subsòl de la plaça Arce Ochotorena i de l’Escola del Miracle, a més de les escales del mateix nom, el document dels tècnics fa referència a la «inestabilitat dels murs de contenció de les Escales del Miracle, provocada per l’empenta de les terres i agreujada per discontinuïtats i pèrdua de matèria existents en els murs». En aquest context, els autors de l’informe recomanen «fer una actuació des de l’interior del recinte o des de l’exterior per a reforçar el mur, reconstruir els buits i consolidar l’obra existent». A més, «el desplom dels brancals de la volta sota les Escales del Miracle cap a l’interior requereix una actuació cautelar immediata i una consolidació i travat dels murs».

MÉS INFORMACIÓ

Les Escales del Miracle estan obertes malgrat que hi ha perill d'esfondrament

tracking