Diari Més

Sanitat

Tarragona acollirà un bus per a la conscienciació de les malalties neurodegeneratives

La Societat Espanyola de Neurologia organitza les jornades incloses a la Setmana del Cervell

El bus informatiu posarà a la disposició de tothom un ventall de serveis per a poder exercitar el cervell.

Tarragona acollirà un bus per a la conscienciació de les malalties neurodegenerativesEFE Salud

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota el lema Un cervell sa, en un cos sa la Societat Espanyola de Neurologia impulsa la celebració de la Setmana del Cervell, demà dia 3 d’octubre, a Tarragona. Les jornades comptaran amb la presència d’un bus informatiu que posarà a la disposició de tothom un ventall de serveis per a poder exercitar el cervell. L’objectiu que es marca la SEN amb aquestes jornades és conscienciar a la població sobre la importància de la prevenció de la salut mental i les malalties neurològiques. Uns diagnòstics que afecten un 16% de la població espanyola. A banda es pretén potenciar l’interès cap a la neurologia i cap als pacients i familiars que pateixen malalties en aquest àmbit.

Demà, de les 10 del matí a les 18 hores, a la Rambla President Lluís Companys, a l’alçada d’El Corte Ingés, neuròlegs de la ciutat atendran a tothom qui s’acosti al bus, de manera gratuïta. Les trobades amb els metges locals també serviran per informar-se sobre l’estat del cervell de cada persona que ho vulgui saber, ja que es posarà a disposició de la gent la possibilitat de realitzar-se proves per poder determinar la salut cerebral, l’agilitat mental i la salut cardiovascular. «Les malalties neurològiques afecten a més de 125.000 persones a tota la província de Tarragona. Són, per tant, unes malalties molt freqüents que afecten persones joves, i també a les més grans, i en tots els casos és essencial la prevenció i un diagnòstic precoç», segons el Dr. José Miguel Láinez, Vicepresident de la Societat Espanyola de Neurologia. «Malalties com els ictus, l’Alzheimer, el Parkinson, l’esclerosi múltiple, l’ELA i l’epilèpsia, entre altres, suposen més del 50% dels casos de dependència per trastorns crònics. Prevenir activament i constantment les malalties neurològiques és un dels principals objectius d’aquesta Setmana».

L’anomenat autobús del cervell compta amb 50 metres quadrats dividits en diferents espais destinats al diagnòstic, la formació i l’entrenament cerebral. Tres espais amb un equipament complet amb lliteres i equips de doppler per mesurar el funcionament del cervell de cada persona i l’estat de les artèries. A més també es disposarà d’’instrumental necessari per determinar el risc cardiovascular i també de material per a l’orientació i informació de prevenció respecte els resultats obtinguts de cada persona.

tracking