Diari Més

Salut

Investigadors de Tarragona troben un biomarcador que pronostica la gravetat del càncer de pròstata

El grup científic està format per especialistes de l'Institut Pere Virgili (IISPV) i de l'Hospital Joan XXIII

Part de l'equip que porta la recerca.

Investigadors de Tarragona troben un biomarcador que pronostica la gravetat del càncer de pròstataCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Investigadors de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona han trobat un nou biomarcador per pronosticar l'agressivitat del càncer de pròstata, segons informa el grup científic.

El Grup d'Investigació en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars treballa en la citocina proinflamatòria Tweak i el seu receptor Fn14 en el context de l'obesitat i metabolisme de la glucosa.

La creixent relació entre l'obesitat i el càncer ha portat el grup a investigar si existeix un vincle entre Tweak i el context metabòlic dels pacients amb càncer de pròstata i utilitzar-lo com a possible diana terapèutica.

Diagnosticar un càncer de pròstata té la dificultat afegida que costa distingir entre els tumors de creixement lent i els agressius, cosa que erra el tractament.

Fins ara s'usava l'antigen prostàtic PSA com a selecció, encara que el grup investigador ha determinat que és millor combinar-ho amb el Tweak i altres biomarcadors no invasius per poder classificar l'agressivitat del càncer de pròstata.

El treball ha estat publicat a la revista científica especialitzada Journal of Translational Medicine i és la base d'una sol·licitud de patent europea.

tracking