Diari Més

Els CDR lliuren una carta a la Delegació del Govern exigint 'la construcció de la República catalana'

El Delegat Òscar Peris no es trobava en el moment de l'acte a les oficines de la seu de la Generalitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de persones, representants delsCDRa Tarragona, han traslladat a la Delegació de Govern una carta en el segon aniversari dels fets que van tenir lloc el referèndum de l'1 d'Octubre. El grup delsCDRhan volgut lliurar una carta al Delegat del Govern de la Generalitat,ÓscarPeris exigint el compliment del programa polític en la construcció de la República Catalana. El Delegat no es trobava en el moment de l'acte a les oficines de la Delegació i ha estat la cap de Gabinet l'encarregada de rebre les demandes del grupCDR. La carta ha estat entrada posteriorment al registre d'aquesta seu.

La cartaacusa elGovern de la Generalitat de «no complir amb allò que havia estat aprovat setmanes enrere al Parlament de Catalunya» referint-se a laLliede Transitorietat jurídica i fundacional de la República. Tambéacusen elsmembres de la Generalitatd'«acatarl'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i celebrar eleccions autonòmiques». La carta també apunta que «Milers de persones estan sent objecte de processos judicials, en molts dels quals els Mossos d'Esquadra actuen com a braç executor, o fins i tot, la Generalitat actua com a acusació particular».

El motiu d'aquesta carta segons ha explicat la portaveu del CDRde Tarragona, CarmeBatalla, «volem demanar que la Generalitat faci els seus deures, no és només l'Estat espanyol qui està fent una mala actuació amb larepressiósinóque la Generalitat ha de portar a terme el que el poble li demana» i ha afegit que «els Mossos d'Esquadra no facin les actuacions que estan fent perquè estan actuant com si veritablement fossin unes forces de repressió».

ElsCDRno tenen cap altra acte previst a excepció de la convocatòria alssobiranistescatalans a les set de la tarda a laPlaçade la Font. La portaveu delsCDRespera que la convocatòria sigui un èxit. «La gent hauria de sortir notansols per l'1 d'Octubrede 2017sinóper les darreres actuacions que estan tenint lloc actualment».

La portaveu dels CDR de Tarragona entra una carta al Registre de la Subdelegació del Govern

Els CDR lliuren una carta a la Subdelegació del Govern exigint 'la construcció de la República catalana'Gerard Martí

La portaveu dels CDR de Tarragona entra una carta al Registre de la Subdelegació del Govern

La portaveu dels CDR de Tarragona entra una carta al Registre de la Subdelegació del GovernGerard Martí

tracking