Diari Més

Sanitat

Tornen els grups d'acompanyament al dol al Sociosanitari Francolí

La iniciativa va arrencar el passat 2018 i més de 40 persones ja n’han pres part

Denuncien col·lapse al sociosanitari Francolí a causa del tancament de llits

Denuncien col·lapse al sociosanitari Francolí a causa del tancament de llitsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona reprèn aquest dilluns, 30 de setembre, les sessions del Grup d’Acompanyament al Dol després del parèntesi de l’estiu. Aquest és el quart grup des que l’activitat es va iniciar el 2018 i en la qual hi han participat més de 40 persones. El grup d’acompanyament al dol està impulsat per l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Vilaniu, un dels 42 EAPS d’arreu de l’Estat que formen part del Programa d’Atenció a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social “la Caixa” i amb els quals GiPSS manté un conveni de col·laboració des de l'any 2015.

La formació del nou grup s’iniciarà aquest 30 de setembre amb una sessió informativa que tindrà lloc a les 16.30h a la Sala de Formació de l’Hospital Sociosanitari Francolí. Com els anteriors, el grup està obert a totes aquelles persones que ho desitgin i que es troben en procés de dol per la pèrdua d’una persona estimada.

El dol és un procés natural en l’ésser humà, en què necessitem adaptar-nos a una nova vida on no hi és la persona que ha mort. Un grup d’acompanyament a familiars en dol és una eina molt útil en aquest procés, ja que posa en contacte a persones que estan vivint situacions similars, fet que potencia un major sentiment d’entesa, vincle, acceptació, normalització, i sentiment de comprensió.

En la dinàmica de grup es desenvolupen moments de diàleg o debat entre els assistents, amb temes relacionats directament o indirectament amb el procés de dol. Les sessions, guiades pel psicòleg EAPS Fundació Vilaniu, Joe Vinyes, són de caràcter gratuït i garanteixen la confidencialitat dels participants que, per la seva banda, s’han de comprometre a una assistència regular en la mesura de les seves possibilitats.

Les persones interessades poden adreçar-se al telèfon 977 230 888 de l’Hospital Sociosanitari Francolí o contactar a jovinyes@fundaciovilaniu.cat.

tracking