Diari Més

La Diputació rebutja l'«amenaça» d'Endesa de tallar el subministrament a les persones vulnerables

El ple aprova per unanimitat una declaració institucional

Imatge del plenari d ela Diputació celebrat aquest divendres.

La Diputació rebutja l'«amenaça» d'Endesa de tallar el subministrament a les persones vulnerablesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona referma el seu rebuig a l’«amenaça» per part d’Endesa d’iniciar els procediments de suspensió de subministrament elèctric a les persones vulnerables. El ple de la Diputació ha aprovat aquest divendres per unanimitat una declaració institucional que s’emmarca en el front comú de les administracions contra l’elèctrica per evitar talls als subministraments. A principis de mes, la Generalitat, les quatre diputacions, les entitats municipalistes -FMC i ACM- i l’Àrea Metropolitana de Barcelona van signar un escrit dirigit a Endesa on s’exigia que es retirés l’amenaça d’iniciar els procediments a partir de l’1 octubre, i la intenció de les administracions de no permetre cap suspensió a cap persona vulnerable, amb l'aplicació de les sancions previstes si aquests talls es produïen.

L’escrit responia a la carta que van rebre els ajuntaments per part de la companyia, comunicant, entre altres mesures, l’inici de procediments de suspensió de subministrament des de l’1 d’octubre.

A part de reaccionar a aquesta decisió d’Endesa, les administracions signants també van manifestar la voluntat d’iniciar converses per negociar i subscriure un nou conveni, conjunt de totes les administracions.

Per tot plegat, la Diputació de Tarragona ha volgut reiterar el seu rebuig a les intencions d’Endesa a través d’una declaració institucional, que n’ha fet lectura en el ple la presidenta de l’ens, Noemí Llauradó.

tracking