Diari Més

Municipal

Floria, sobre el tancament de l'amfiteatre: «Pinedo utilitza l'anterior govern per tapar la seva incompetència»

La regidora socialista afirma que va ser ella qui va encarregar l'informe que ara assenyala les deficiències del monument

Begoña Floria

Begoña Floria: «L'EMT ha d'afavorir la cohesió social i lluitar contra el canvi climàtic»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora del grup municipal del PSC a Tarragona,BegoñaFloria, que va ser responsable de patrimoni a l'anterior mandat, ha sortit al pas de l'anunci del tancament de l'amfiteatre romà com a mesura de prevenció a causa de les deficiències que pateix.

Floria considera«inadmissible que l'actual govern ataqui l'anterior, per justificar la temeritat de mantenir obert l'amfiteatre». Es refereix, en aquest cas, al fet que el consistori fa més d'una setmana que té coneixement delcontingutde l'informe sobre el monument.

La consellera ha demanat a ERC i Comuns que «deixin de tirar pilotes fora per amagar la seva incompetència», en referència a les crítiques que ha fet el conseller de Patrimoni,HermánPinedo, a l'anterior govern per justificar que no s'ha tancat l'amfiteatre.

Floria harecordat que va ser ella mateixa qui va obrir l'expedient per realitzar una anàlisi «profunda» del monument, quan van aparèixer les esquerdes el 27 de novembre de 2018.

Floria afegiaque «el governBallesterosva actuar amb diligència i es van encarregar tots els informes pertinents», els quals es van conèixer el dia 10 de setembre. En aquest sentit, criticava que «és inadmissible que no s'hagi tancat el monument, un cop feta la diagnosi i coneguda, i ha estat una temeritat fer activitats després de conèixer l'informe».

Per la regidora «mai com en èpocaBallesteross'ha fet una inversió tan alta en patrimoni històric i s'ha treballat per aconseguir que altres administracions com la Generalitat i l'Estat participin del manteniment i millora del patrimoni de Tàrraco».

tracking