Diari Més

Política

Mig miler de CDR protesten a Tarragona per la detenció de set dels seus membres

Pau Ricomà: «Es busca acusar de violent l’independentisme, un moviment que és pacífic»

Manifestació davant de la Subdelegació del Govern.

Mig miler de persones es manifesten a Tarragona en contra de les detencions de membres dels CDRDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CDR (Comitè de Defensa de la República) de Tarragona ha convocat una concentració davant la seu de la subdelegació del Govern a la plaça Imperial Tarraco, avui a la tarda, per demanar «la llibertat dels independentistes detinguts» el passat dilluns, en una operació realitzada per la Guàrdia Civil. Mig miler de persones han participat en l’acte de protesta a la plaça Imperial Tarraco, on s'ha tallat a la circulació parcialment, i, posteriorment, els manifestants s'han dirigir a la caserna de la Guàrdia Civil, al carrer Pont i Gol, on han fet extensible el seu malestar per les accions contra l’independentisme. Un cop han arribat, s'han topat amb un reduït grup de persones que portaven banderes de l’Estat i cridaven consignes a favor de la unitat d’Espanya i contra l’independentisme.

Els manifestants portaven pancartes amb lemes com «No ens aturaran» i van corejar frases com «fora les forces d’ocupació», «Sou els terroristes, vosaltres feixistes», «Que se’n vagin» o «No tenim por».

L’alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha participat en la concentració. Ricomà ha manifestat a aquesta redacció que «tenim frescs casos com el de Tamara Carrasco i altres». A la pregunta si pensa que detencions com les del dilluns augmentaran en la mesura que s’apropi la sentència del Procés, Ricomà ha dit que «es busca acusar de violent l’independentisme, un moviment que és pacífic».

També estaven presents el regidor de JxTGN, Dídac Nadal, i el membre de la mesa del Parlament, del mateix partit, Eusebi Campdepadrós, i les dues regidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel. Estrada ha publicat a les xarxes socials «ja la tenim aquí», per afegir que hi ha una «macrooperació de detencions prèvia a les sentències».

Set dels nous detinguts, membres dels CDR, van passar la nit de dilluns a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid, a on van ser traslladats des de les diferents poblacions catalanes, en les quals es van produir les detencions i escorcolls policials a domicilis. Segons va transcendir ahir, a les set persones se les investiga per la comissió de presumptes delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d’explosius. Els altres dos detinguts ja van quedar en llibertat el dilluns. Xavier Pellicer, i portaveu d’Alerta Solidària, entitat que defensa els detinguts, va explicar que els advocats no havien pogut ni parlar amb els detinguts, que van passar la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos. Pellicer va denunciar una «guerra bruta comunicativa» i va lamentar que l’Audiència Nacional actuï per perseguir «delictes futurs».

tracking