Diari Més

Medi Ambient

Nova Eucària denuncia que el centre on estan els porcs vietnamites és «il·legal»

Segons l'entitat, La Bassa del Vendrell acumula moltes irregularitats

Imatge d'un home agafant un porc vietnamita en el marc de l'operatiu.

S'inicia l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'entitat animalista Nova Eucària ha criticat que la colònia de porcs vietnamites que convivia al parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau ha estat traslladada al centre La Bassa del Vendrell, el qual asseguren que no està legalitzat i que ha estat denunciat diversos cops pels Agents Rurals.

La decisió del trasllat de la colònia la va prendre l’Ajuntament de Tarragona, en col·laboració amb la Fundació per a l’Assessorament i l’Acció en Defensa de l’Animal (FAADA) i l’Associació d’Advocats en Defensa Animal (ADAT).L’operatiu per reubicar-los va finalitzar el passat 10 d'agost, en el qual es van capturar25 porcs vietnamites, a més dels 13 que es van capturar a començaments d’estiu, cosa que fa un total de 38.

Els animals, més endavant, seran «reubicats» a un refugi o santuari encara per decidir. FAADA, de moment, s'està fent càrrec del seu manteniment. Un cop al santuari, FAADA gestionarà els processos d’acollida per part de particulars.

Nova Eucària ja va comunicar en el seu moment que l’equip de govern i en particular la regidora Carla Aguilar va incomplir «el compromís de l’Aliança Tarragonina de Protecció Animal» del 6 de maig, que consistia a «construir la colònia controlada de porcs vietnamites». L'entitat considera que la solució que s'ha aplicat és un «projecte inviable tècnicament i legalment» i que s'ha mantingut «de forma premeditada» desinformats als membres de Nova Eucària.

Irregularitats al centre del Vendrell

Per aquest motiu, han fet un seguiment a tot el procediment i consideren que els porcs vietnamites «estan en situació de risc com a conseqüència de les irregularitats que acumula el centre on es troben, tot incomplint la normativa vigent».

Segons Nova Eucària, La Bassa del Vendrellno disposa de Nucli Zoològic, un dels requisits per poder acollir espècies invasores. Asseguren que no disposen d'un programa veterinari per atendre i aplicar mesures sanitàries necessàries a tots els animals presents. Actualment, al centre hi ha més de 100 porcs vietnamites no identificats voltant lliurement pel camp i que no estan castrats, ni identificats ni vacunats.

Les instal·lacions no comptenamb sistemes de seguretat i de contenció per evitar la dispersió dels animals i nodisposa d’espais condicionats per a fer quarantenes d’aïllament. Permeten i promouen la reproducció en el centre sense cap límit ni control de les espècies; a més de cedir de forma «irregular i incontrolada» porcs vietnamites a centres de recollida «imputats per maltractament animal i malversació de fons públics on els animals proliferen i moren».

Finalment, des de Nova Eucària expliquen que La Bassa no disposa de les autoritzacions municipals necessàries per dur a terme les «activitats escolars» que fomenta.

Davant aquesta situació, l'entitat animalista ha sol·licitat informació sobre qui assumirà la titularitat dels animals, la manutenció i les despeses de profilaxi, l’estat de salut actual de tots els animals i on seran traslladats definitivament.

MÉS INFORMACIÓ

Carla Aguilar defensa el refugi dels porcs vietnamites del Vendrell i ho atribueix tot a un atac polític

MÉS INFORMACIÓ

Finalitza l'operatiu de captura de porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau

tracking