Diari Més

Reivindicació

La Marea torna a la plaça Corsini de Tarragona per reclamar pensions més dignes

El col·lectiu demana la jubilació als 65 anys

Punt d'informació de la Marea, ahir al matí a Corsini.

La Marea torna a la plaça Corsini de Tarragona per reclamar pensions més dignesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marea de Pensionistes de Tarragona va tornar ahir dilluns a la plaça Corsini, després del parèntesi vacacional, com ho fa des del mes d’octubre de l’any passat. L’objectiu és «reivindicar una pensió mínima de 900 euros al mes, en una primera fase, i de 1.080 euros, en la segona», va manifestar a aquesta redacció Rafa Suanes. Els seus membres es poden trobar a Corsini de 10.30 a 11.30 hores del matí.

«Demanem que les pensions estiguin blindades per la Constitució i que depenguin dels Pressupostos Generals de l’Estat», va dir Suanes, qui va remarcar que «nosaltres no ens posem en política i defensem les pensions dignes, governi qui governi».

Per la seva banda, Manuel Martín Bravo va apuntar que «exigim l’anul·lació de les dues reformes laborals, la del PP i la del PSOE, del 2011 i el 2013, respectivament, que fan que els salaris siguin més baixos i, en conseqüència, incideixen en els ingressos a la Seguretat Social». A més, «defensem que les pensions s’apugin en funció de l’IPC real i que l’edat de la jubilació ordinària torni a ser als 65 anys, ja que les condicions laborals actuals són pitjors que les de fa uns anys», va apuntar. Martín Bravo també va dir que «les persones amb 40 o més anys cotitzats haurien de poder jubilar-se de manera anticipada sense penalitzar». La Marea de Pensionistes també està en contra del Pacte de Toledo, «perquè no afavoreix la gent del nostre col·lectiu», va indicar. La Marea de Pensionistes planta a la plaça Corsini, tots els dilluns al matí, un punt d’informació i també facilita notícies a la gent que s’apunta a un grup de WhatsApp.

tracking