Diari Més

Administració

La Diputació de Tarragona aporta 873 euros a cada plaça de llar infantil municipal

La partida global pel curs actual és de 5 milions d’euros i està a disposició de 184 ajuntaments

Noemí Llauradó i Joan Talarn, ahir en la roda de premsa que van oferir a la Diputació de Tarragona.

La Diputació de Tarragona aporta 873 euros a cada plaça de llar infantil municipalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona destinarà 5 milions d’euros a les llars d’infants municipals de 0 a 3 anys per al present curs, amb la finalitat d’abaratir el cost a les famílies. D’aquesta partida es poden beneficiar 184 municipis, sempre que els respectius ajuntaments demanin la col·laboració de l’administració intercomarcal. L’ajut suposa 875 euros per plaça. L’any passat es van beneficiar 150 escoles bressol de les comarques tarragonines, que es van repartir, també, 5 milions d’euros.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha manifestat que l’ens aporta diners a les llars infantils municipals des de l’any 2012 «i ens reafirmem en el nostre compromís que al curs 2019-2020». L’objectiu de la mesura és compensar la manca de recursos que provenien de la Generalitat, «encara amb pressupostos prorrogats», ha dit Llauradó.

El finançament de part del cost de les places de les llars d’infants municipals ha estat un dels punts abordats amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui avui ha mantingut un contacte «institucional i de treball» amb la seva homòloga tarragonina, ha dit Llauradó. L’ens provincial lleidatà dedica a les llars infantils municipals de la seva demarcació un total de 3 milions d’euros. Llauradó ha comentat que «les dues diputacions mantenim el nostre compromís i ens agradaria que s’hi sumessin les quatre de Catalunya».

El curs passat, 150 les llars d’infants municipals es van beneficiar de la col·laboració de la Diputació. Les diferents partides seran entregades en els pròxims dies, ha comentat Llauradó, qui ha remarcat que «gràcies a aquests ajuts abaixa el preu que les famílies han de pagar a les llars d’infants municipals». En la trobada de Llauradó i Talarn s'ha tractat també de l’incendi que aquest estiu va afectar comarques tarragonines i lleidatanes i, de manera especial, a la Ribera d’Ebre. En aquest context, la presidenta de la Diputació de Tarragona ha dit que «ens hem conjurat per col·laborar de manera estreta per mobilitzar recursos que podrien arribar de la Unió europea». Per la seva banda, Talarn ha dit que «els nostres territoris són pròxims en molts sentits i patim problemes comuns com el despoblament». Talarn ha afegit que «hem obert diverses línies de col·laboració amb altres ens, com les universitats, i estem a l’espera de rebre diners dels Fons Feder». «Hem d’evitar que es produeixin incendis i millorar la gestió de les nostres masses boscoses», ha conclòs.

tracking