Diari Més

Televisió

Eudald Carbonell, protagonista del documental 'Des-extinción'

S'estrenarà dimarts 17 de setembre a La 2 de TVE

Un instant del documental qu es podrà veure a La 2.

Eudald Carbonell, protagonista del documental 'Des-extinción'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'investigador de l'IPHES de Tarragona (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), Eudald Carbonell, i l’actriu còmica i coneguda monologuista Patricia Somosasón els protagonistes del documentalDes-extinción. La peça s'estrenaràdimarts 17 de setembre, a les 22 hores, per La 2 de TVE.

Des-extinción,el somni de ressuscitar espècies desaparegudes, neix al segle XVIII de la mà de la paleontologia. El codirector del Proyecto Atapuercai catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili iPatricia Sornosa fan un viatge extraordinari que els porta als confins de la Terra per tal de trobar la resposta.

Des-extinciónés una coproducció de Turkana Films amb TVE i compta amb els ajuts de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología) i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). A més dels dos protagonistes hi prenen part Francesc Gascó, paleontòleg especialista en dinosaures; Xavier Delclós, expert en ambre; José Luis Alabart, bioquímic; Semyon Grigoriev i Robert Markov, director i paleogenetista respectivament del Museu del Mamut de Yakutsk (Rússia); Eduardo Cerdá, director de Paleolítico Vivo; Fernando Cerdá, president de la Associació del Bisó Europeu a Espanya i Carles Lalueza-Fox, paleogenetista de Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.
tracking