Diari Més

La Peonada Popular de Santa Tecla aplega 1.100 esportistes pels carrers de Tarragona

Com en anteriors edicions, una de les grans estrelles de les Festes no ha decebut

La sortida sempre és un dels moments més esperats per a tots els participants.

La Peonada Popular de Santa Tecla aplega 1.100 esportistes pels carrers de TarragonaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 40a edició de la Peonada Popular de Tarragona ha tornat a esdevenir un gran èxit, com ho porta sent des del seu naixement. S’ha convertit, després de quatre dècades, en una de les cites marcades en vermell durant la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona, on no tan sols cultura, castells i festa són protagonistes, sinó que l’esport també hi cobra una vital importància.

La cita ha aconseguit comptar amb una participació de 1100 corredors entre els dos circuits. Un d’ells, per als més atrevits, era de 5,7 quilòmetres, mentre que l’altre era de tres quilòmetres, gairebé la meitat. Ja feia hores que Tarragona ensumava esport i companyonia, però no ha estat fins a les deu del matí quan, des de l’avinguda Vidal i Barraquer, l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, donava el tret de sortida a la Peonada Popular, acompanyat de la regidora d’Esports i de la presidenta del Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament, María José López.

En arribar al quilòmetre tres, tots els participants tenien la possibilitat d’escollir el seu circuit. El traçat no va variar gens respecte a l’any passat: sortida l’avinguda de Vidal i Barraquer, carrer Reial, del Mar, passeig de la Independència, Ramon y Cajal (on hi havia la separació de curses a l’alçada del carrer Frederic Montpou), Prat de la Riba, Rambla Nova, Unió, Gasòmetre, Mallorca, Jaume I i Smith fins a tornar a Vidal i Barraquer.

En arribar a meta, als corredors se’ls ha ofert hidratació per part de l’empresa Ematsa i esmorzar gentilesa dels diversos col·laboradors de la cita.

«El seu caire festiu i familiar»

María José López es mostrava molt orgullosa després de comprovar com s’havia desenvolupat la Peonada. En aquest, sentit, destacava que «la Peonada és una activitat esportiva consolidada i, alhora, es caracteritza pel seu caire festiu i familiar».

Per a ella, era la primera Peonada, ja que tot just acaba d’aterrar al consistori. A banda de la seva satisfacció, aprofitava per a agrair la col·laboració dels voluntaris que hi han participat.

tracking