Diari Més

Puig apel·la al «sacrifici» dels presos en una Diada marcada per la pluja

La primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar aposta per una Catalunya «enfocada cap a la convivència on hi capiguem tots i totes»

Imatge de l'ofrena a

Puig apel·la al «sacrifici» dels presos en una Diada marcada per la plujaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja ha marcat avui la tradicional ofrena floral de la Diada de l’11 de Setembre al monument de Rafael Casanova a uns metres del Fortí de la Reina. En uns breus parlaments, que han coincidit amb la caiguda d’un important xàfec d’aigua, el portaveu de l’Ajuntament, Xavi Puig, ha apel·lat al «sacrifici» dels presos i «exiliats» arran de l’1 d’octubre i ha reivindicat «un país ple de llibertats que pugui decidir el seu futur». La primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar, ha apostat per un «projecte de Catalunya enfocat cap a la convivència i on hi capiguem tots i totes».

L’absència més destacada ha estat la de l’alcalde republicà, Pau Ricomà, a causa de la mort de la seva mare. Com és habitual en els últims anys, no hi han assistit els representants del Partit Popular i Ciutadans que consideren que l’acte de la diada està monopolitzat pels independentistes i exclou les formacions polítiques constitucionalistes. Sí que han assistit l’exalcalde, Josep Fèlix Ballesteros i la resta de portaveus polítics: Dídac Nadal (Junts per Tarragona), Sandra Ramos (PSC) i Laia Estrada (CUP), així com la majoria de regidors i regidores del plenari i el delegat de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris.

La Diada de Catalunya arriba poques setmanes abans de que es conegui la sentència del judici del procés al Tribunal Suprem en què 12 líders polítics i socials de l’independentisme (9 d’ells en presó preventiva des de fa gairebé dos anys) s’enfronten a acusacions per rebel·lió, sedició i desobediència. El portaveu republicà de l’Ajuntament ha aprofitat l’acte institucional per «reivindicar les llibertats democràtiques i posar en valor la tasca dels presos i els exiliats com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell», empresonada a Mas Enric. Puig ha defensat un projecte independentista «de convivència perquè només comptant amb tothom podrem ser allò que volem ser: un poble plural i fratern amb els altres pobles». El regidor d’ERC ha assenyalat que els presos i exiliats són «la llavor d’una llibertat que entre tots farem florir» i ha reivindicat l’herència del referèndum de l’1 d’octubre i en la «convicció que ens mouen els ideals més nobles i honestos i que la sentència del judici polític no apagarà el nostre anhel de llibertat i justícia, sinó que li donarà una força renovada».

Per la seva banda, Aguilar (En Comú Podem) ha tingut un reconeixement per la ciutadania de Tarragona que es va aconseguir «aixecar» després d’una dura crisi econòmica «reivindicant-se com a societat i omplint les places de dignitat» durant el moviment del 15-M.

Diverses entitats com ANC, Òmnium Cultural, les colles castelleres, entre altres han deixat flors als peus de Casanova. La pluja ha obligat a cancel·lar els pilars que havien de fer les quatre colles castelleres de la ciutat.

Imatge de l'ofrena al monument de Rafael Casanova.

Puig apel·la al «sacrifici» dels presos en una Diada marcada per la plujaGerard Martí

Imatge de l'ofrena al monument de Rafael Casanova.

Puig apel·la al «sacrifici» dels presos en una Diada marcada per la plujaGerard Martí

La pluja ha deslluït l'acte.

Puig apel·la al «sacrifici» dels presos en una Diada marcada per la plujaGerard Martí

El conseller i portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig, durant el parlament de la Diada.

La pluja desllueix l'ofrena al monument de Rafael Casanova a TarragonaCedida

L'acte ha estat marcat per la intensa pluja i l'absència de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

La pluja desllueix l'ofrena al monument de Rafael Casanova a TarragonaCedida

tracking