Diari Més

Tarragona reforçarà els controls per evitar la venda d'alcohol a menors per Santa Tecla

El consistori crearà una línia de bus per facilitar que els veïns dels barris vagin a les festes

El portaveu de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, sostenint el cartell que apel·la al civisme dels ciutadans durant les festes de Santa Tecla.

Tarragona, alcohol, botellón, Santa TeclaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona reforçarà el dispositiu de neteja, seguretat i transport públic per la Festa Major de Santa Tecla, que se celebrarà a la ciutat del 13 al 24 de setembre. El portaveu municipal, Xavier Puig, ha destacat l’increment d’agents de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra als punts on es produeixen habitualment els botellons i als llocs amb més concentració de públic. Puig també ha incidit en els controls que hi haurà als bars i establiments d’alimentació per evitar la venda d’alcohol a menors i fora d’hores, i ha reconegut que «les festes estan molt alcoholitzades». A banda, i per facilitar l’accés al centre de la ciutat als habitants dels barris de Ponent Nord i Llevant, es crearà una línia nova del bus urbà. En relació a la neteja, s’incrementarà el nombre de lavabos mòbils que s’instal·laran als carrers.

«Perseguirem la venda d’alcohol a menors», ha emfatitzat el portaveu municipal, que ha assegurat que també treballaran per evitar els botellons en punts concrets de la ciutat. De tota manera, ha comentat que és difícil eradicar-los i que, com a mínim, intentaran reduir els efectes nocius que tenen, tant pel què fa a una gran ingesta d’alcohol pels consumidors com pels residus que acaben quedant a la via pública. «Ens sap greu veure com cada any les conseqüències de la festa duren tot el dia de l’endemà», pel què fa a olors i residus, ha apuntat Puig. Tot i això, ha reconegut que els esforços municipals aniran més destinats a evitar la venda de begudes a menors i els efectes dels botellons, que no pas a la lluita contra el consum entre els joves.

Més lavabos

Pel què fa a la neteja, Puig ha avançat que s’incrementaran el nombre de lavabos mòbils als carrers. Seran 58 cabines, 22 de les quals accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, i 25 urinaris amb capacitat simultània per 100 persones. Puig ha recordat també que els bars tenen l’obligació de facilitar l’accés gratuït als lavabos durant la festa major. A banda, s’instal·larà un dispositiu de contenidors petits per fer recollida selectiva en els punts «més calents» de la ciutat i s’augmentarà el pas dels vehicles de neteja després dels moments festius eliminar els residus dels carrers el més ràpidament possible.

A nivell de mobilitat, el consistori ha creat una nova línia d’autobús urbà per tal de facilitar l’accés al centre de la ciutat als veïns dels barris de Ponent Nord i de Llevant. En concret connectaran els aparcaments dissuasius d’Horta Gran i de l’Arrabassada, passant per l’hospital Joan XXIII. S’ha batejat com a «Línia Santa Tecla» i únicament funcionarà per festes amb una freqüència de pas de 30 minuts, des de les nou del matí fins quasi la mitjanit. A partir de mitjanit entraran en servei els autobusos nocturns, fins a dos quarts de sis de la matinada. Com a novetat, tindran parada als barris de Parc Riuclar, l’Albada i la Floresta. També es reforçaran els autobusos cap a l’Anella Mediterrània la nit del 14 de setembre, per facilitar l’accés al concert de festa major que farà Mago de Oz.

tracking