Diari Més

Capturen 23 porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta per a traslladar-los a un refugi

L’objectiu final és donar-los en l’adopció

Imatge d'un home agafant un porc vietnamita en el marc de l'operatiu.

S'inicia l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns s’ha posat en marxa el dispositiu per capturar i traslladar a un refugi animal la colònia de porcs vietnamites que des de fa tres anys viu en una zona boscosa del parc de la Muntanyeta, al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau. Tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, veterinaris, Agents Rurals i membres de l’entitat FAADA, així com agents de la Guàrdia Urbana, han iniciat els treballs a les set del matí amb la previsió de poder capturar la trentena de porcs durant aquest dilluns, segons ha explicat la primera tinent d'alcalde, Carla Aguilar. Després de sotmetre’ls a un tractament veterinari, els animals aniran cap a un refugi animal del Vendrell des d’on se’n gestionarà l’adopció.

Després d’un mes de preparatius i de planificació, els tècnics han capturat aquest dilluns els disset exemplars adults amb dards tranquil·litzants i els dotze garrins els han enxampats amb l’ajuda de xarxes. Posteriorment, els han traslladat al refugi santuari la Bassa del Vendrell, on està previst que se’ls extregui sang per fer-los una analítica i se’ls posi un xip. Per la seva banda, a les femelles les han conduït a una clínica per tal d’esterilitzar-les. Els animals passaran la quarantena al refugi i, seguidament, podran començar els tràmits d’adopció.

La intenció és signar contractes d’adopció d’un mínim de dos exemplars i, segons la regidora, l’entitat FAADA -que és qui s’ocuparà dels tràmits- ja ha rebut algunes sol·licituds. Aquesta mena d’animals no poden viure dins una casa convencional i necessiten aigua o algun toll, així com un espai de terreny adequat per a ells. Mentre no trobin una família d’acollida, l’Ajuntament n’assumirà la manutenció. En conjunt, el consistori calcula que el cost de tot el dispositiu i l’estada al refugi serà d’uns 15.000 euros.

La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, ha justificat que era «urgent» gestionar la colònia de porcs pel creixement de la població i pels riscos existents, tant per als animals com per als veïns. «No considerem que els porcs en si siguin un problema, ni molts menys, sinó que la ciutat l’habiten persones i animals i el nou govern vol que tots ells millorin la seva vida», ha assenyalat. A més, Aguilar ha insistit que un parc era un lloc «inadequat» perquè hi visquessin.

La també primera tinent d’alcalde ha afirmat que, des que van arribar al govern, la seva prioritat ha estat donar un «tractament ètic i respectuós» a aquests animals. Aguilar ha afegit que la colònia «no s’havia gestionat» i ha recordat que va començar amb dos exemplars abandonats. Alhora, la regidora ha detallat que preveuen endegar polítiques d’educació en el respecte dels animals i explorar un enduriment de les sancions.

L’operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta ha comptat amb la col·laboració dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA i veterinaris, per tal d’abordar la situació de manera integral. Un cop acabi l’operatiu es netejarà l’espai del parc per retornar-li l’ús i la funcionalitat que tenia abans.

MÉS INFORMACIÓ

L'Ajuntament de Tarragona s'emportarà els porcs vietnamites lluny de SPiSP

Imatge de l'operatiu per capturar i traslladar a un refugi els porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta.

S'inicia l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauGerard Martí

Imatge de l'operatiu per capturar i traslladar a un refugi els porcs vietnamites del Parc de la Muntanyeta.

S'inicia l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauGerard Martí

La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, durant l'atenció als mitjans per informar de l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau.

La regidora de Benestar Animal, Carla Aguilar-Cunill, durant l'atenció als mitjans per informar de l'operatiu per reubicar els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau.Gerard Martí

tracking