Diari Més

Incidències

Empreses amb seu al Port de Tarragona es queden 6 dies sense Internet per una avaria

Les instal·lacions de la Guàrdia Civil i d’Activa Mútua han estat algunes de les perjudicades

Accés a la zona portuària on es troben la major part de les empreses afectades per l'avaria.

Empreses amb seu al Port de Tarragona es queden 6 dies sense Internet per una avariaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria ha deixat sense el servei d’Internet diverses empreses amb seu a l’interior de la zona portuària de Tarragona per espai de sis dies. La incidència es va detectar el passat 28 d’agost i el motiu podria tenir a veure amb la tempesta elèctrica i la pluja que va afectar la ciutat. La companyia Telefònica va informar ahir dimarts a Diari Més que, des del dimecres de la setmana passada, s’ha estat treballant en la recuperació del servei. La resolució de l’avaria ha trigat sis dies pel fet que «hi ha hagut un problema en el subministrament de peces que es van haver de demanar», va indicar la companyia.

Tot i que no ho va assegurar, el motiu de la incidència podria tenir a veure amb la pluja i el fet que «s’ha d’esperar que una zona afectada s’assequi abans de poder intervenir més en profunditat». «Probablement, aquesta ha estat, també motiu de retard», va subratllar.

Entre les dependències afectades es troben les instal·lacions que la Guàrdia Civil té en terrenys del Port i un ambulatori d’Activa Mútua. També han estat afectades empreses com Euroenergo, MS Mediterrania i Preventport, entre altres.

Per la seva banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) va informar a aquesta redacció que quan va tenir notícia del succés «vam fer un seguiment i ens van posar en contacte amb Telefònica, amb l’objectiu que posés remei el més aviat possible», van comentar fonts del Port. «L’avaria va ser greu i es van haver de buscar peces de recanvi», van indicar. L’APT va comentar en relació a l’avaria que la incidència no té res a veure amb les seves instal·lacions, «però com a Port ens hem interessat per aquesta incidència, per la qual cosa hem estat en contacte permanent amb Telefònica, ja que l’avaria afecta empreses concessionàries importants, amb les quals treballem ja que operen al nostre espai».

Les empreses que no han disposat del servei d’Internet com a conseqüència de l’avaria estan ubicades en espais pròxims a la llera del riu Francolí. En alguns casos, les instal·lacions que han resultat afectades cobreixen serveis bàsics, com és en el cas de la Guàrdia Civil i d’Activa Mútua. Segons van informar des de la depuradora d’aigües localitzada en la desembocadura del Francolí, l’EDAR, els ha fallat una de les línies de què disposen, mentre que en altres empreses consultades es va indicar que no havien patit cap mena d’alteració en el servei.

tracking