Diari Més

Municipal

El PP considera «una vergonya» que la mitja marató de Tarragona ja no homenatgi Marbel Negueruela

A les dues últimes edicions es va incloure el record de la regidora d'esports, morta el 2017 quan ocupava el càrrec

Josep Bertran, Elisa Vedrina, la filla de Negueruela i representants d'empreses patrocinadores.

La Mitja Marató Ciutat de Tarragona aplegarà 3.000 atletes aquest diumengeAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del Partit Popular a Tarragona considera una «vergonya» que l'Ajuntament de Tarragona hagi retirat l'homenatge a la regidoraMarbelNegueruelade la celebració de la Mitja Marató de la ciutat.

El regidor del PP, José LuisMartínreclama una rectificació a l'equip de govern: «ha estat una decisió que no ha estat ni acordada ni comunicada als grups municipals», i afegia que, «És vergonyós que eliminar el nom de la regidora d'EsportsMarbelNegueruelaa la Mitja Marató +10KCiutat de Tarragona hagi estat una de les primeres accions del nou equip de govern en matèria d'Esports».

MaríaIsabelNegueruelava morir l'any 2017 quan ocupava el càrrec de regidora d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona pel PP. Des d'aleshores la Mitja Marató tarragonina incloïa el 'Memorial' en nom de la consellera.

El portaveu popular indica que al seu grup «estem molt sorpresos i dolguts davant aquesta notícia» i reclama una «rectificacióimmediata».

Per la seva banda, la consellera ElisaVedrina, en aquells moments Presidenta del Patronat Municipal d'Esports ha expressat: «Ambl'eliminaciódel MemorialMarbelNeguerueladel nom de la nostra Mitja Maratósesuprimeix també un reconeixement que va néixer amb vocació de perennitat a proposta de la Presidència delPMETamb el suport de la resta de grups municipals. És lamentable que l'actual equip de govern elimini una manifestació de visibilitat d'una dona a l'àmbit esportiu i polític».

«No fer-ho polític»

L'Ajuntament ha volgut contestar i ha deixat clar que «la posició de l'equip de govern és la de no fer politica d'aquesta acció».

El consistori, mitjançant un comunicat, també ha detallat que «la mitja marató de Tarragona tradicionalment s'ha anomenat Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb l’excepció de l’any 2008, quan es va anomenar Homenatge Cinto Lopez. Va ser l'any 2012 quan la denominació oficial es va canviar a Mitja Marató + 10 K Ciutat de Tarragona. Posteriorment, l’any 2017, en l’informe de la presidència del Patronat Municipal d’Esports es va comunicar que aquell any la prova també s'anomenaria Homenatge Marbel Negueruela. Darrerament s'han rebut altres propostes perquè aquesta prova porti el nom d'altres persones del món de l'esport local».

Des de l'Ajuntament també han volgut recordar la tasca com a regidora d'Esports de Negueruela: «El Patronat Municipal d’Esports i l’Ajuntament de Tarragona valoren positivament la tasca realitzada per Marbel Negueruela durant els tretze mesos que va estar al capdavant de la Conselleria d’Esports».

tracking