Diari Més

Folklore

Sons de la Cossetània rep la insígnia de plata de la Real Banda d'Ourense

La formació gallega convida la tarragonina a participar en diversos festivals internacionals i es compromet a portar les seves gaites a la ciutat

Sons de la Cossetània, durant el concert al festival celebrat a Viana do Castelo el passat dissabte.

Sons de la Cossetània rep la insígnia de plata de la Real Banda d'OurenseCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sacs de gemecs de Sons de la Cossetània van sonar el passat dissabte davant de més de 2.000 espectadors a la plaça de la República de Viana do Castelo, localitat portuguesa que va acollir un festival en el qual també van intervenir la Real Banda de Gaitas de la Deputación d’Ourense, la Banda Zé Pedro Associaçao Musical de Viana do Castelo i la Banda São Tiago de Cordielos.

En el decurs de la trobada, el president de la formació tarragonina, Jordi Heredia, va rebre la insígnia de plata de la Real Banda de Gaitas de la Deputación d’Ourense de mans del seu president i fundador, Xosé Lois Foxo, «com a reconeixement als nostres sacs de gemecs i per la feina de recuperació d’aquest instrument que estem duent a terme». Heredia va dir que «és un gran honor rebre la insígnia d’una banda que ha actuat arreu del món i en espais com la Gran Muralla de la Xina, Ciutat del Vaticà o el Japó». Heredia va recordar que, des de la seva fundació l’any 1985, la banda gallega «ha format més de 15.000 gaiters i és tot un referent en aquest món».

La bona relació que Sons de la Cossetània manté amb la formació gallega pot traduir-se, en el futur, en un concert de la Real Banda de Gaitas a Tarragona. Heredia va explicar que «Foxo ens ha convidat a participar, l’any vinent, en tres festivals internacionals, dos que es faran a Galícia i un a la República Txeca, a la ciutat de Strakonice, aquest en el marc d’una gira europea que duran a terme».

Heredia va comentar a aquesta redacció que va acceptar la invitació «amb la condició que ells vinguin a Tarragona, cosa que Foxo també va acceptar». A partir d’ara, es començarà a treballar en una data possible, «ja que ells tenen un calendari molt atapeït».

Els portuguesos, a la butxaca

Sons de la Cossetània va posar-se a la butxaca el públic portuguès que va presenciar el festival de Viana do Castelo. Heredia va comentar que «les persones presents a la plaça de la República es van emocionar quan vam interpretar una peça de la seva ciutat que és molt important per a ells». «Va ser un gran moment», va dir el president de Sons de la Cossetània, qui va remarcar que també els va agradar la música que fem amb els sacs de gemecs. «Vam rebre una gran ovació», va subratllar Heredia. Els portuguesos es van sorprendre de manera satisfactòria en saber que a Catalunya es toca un instrument de la família de les gaites.

La darrera sortida dels components de Sons de la Cossetània va finalitzar a la ciutat pontevedresa de Tuy, «on es va fer un dinar de germanor amb els companys de la Banda de Gaitas de San Xoan de Páramos-Tuy, amb els quals hem creat una relació d’amistat», va dir el president del grup tarragoní.

tracking