Diari Més

Economia

Aprovat el pla d'usos dels espais portuaris del Port de Tarragona

Entre les incorporacions de terrenys destaquen els 9.000 metres quadrats de l'empresa Clariant Ibèrica a Vila-seca

Pla tancat de maquinària descarregant gra al Port de Tarragona.

El Port de Tarragona augmenta un 4,9 % el tràfic de mercaderies entre gener i juliolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment ha aprovat el pla d'usos dels espais portuaris del Port de Tarragona, que altera la delimitació exterior de la zona de servei del port, de manera que és una modificació substancial, segons publica el BOE.

El pla, que es va començar a tramitar al juliol del 2015, incorpora les superfícies generades per obres ja executades i suprimeix les previstes, però que no s'han arribat a desenvolupar, i també delimita la zona d'aigües en una superfície de 328 hectàrees més la zona exterior.

A l'exterior, es desafecta una franja de 200 metres d'amplada corresponent a la zona de banys.

Entre les incorporacions de terrenys a la zona de servei portuari, destaquen els 9.000 metres quadrats de l'empresa Clariant Ibèrica a Vila-seca, més 26.500 metres més que són propietat del port per connectar la futura ZAL amb el vial de servei de la TV-3148.

A més, s'amplia en 15.200 metres més -en terrenys també propietat del port- i més de 39.000 en terrenys de la Generalitat, que ara són zones esportives del Centre Educatiu de Tarragona (CET) per dotar d'accessos viaris i ferroviaris a la ZAL

També s'incorporen gairebé 86.000 metres, propietat de Kemira Iberia S.A i Fertilitzants Tarragona, S.L per habilitar una Terminal de Transport Terrestre (TTT).

tracking